Jonáš Bartoš
13. července 2011 • 10:26

Plzeňští šampioni válí. Škoda, že to nikdo neviděl

Vstoupit do diskuse
7
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

JONÁŠ BARTOŠ - Plzeň odstartovala pouť za vysněnou Ligou mistrů na jedničku. V Jerevanu zatočila s místním Pjunikem, domácí mladíky vyprovodila čtyřgólovým přídělem. Chtěli jste vidět Západočechy v akci? Bohužel. České televizní stanice zápas vypustily, fanoušci marně lovili přenos na internetu. Přitom tenhle zápas by pozornost jistě zasloužil.



Televize v Česku, ač stále v době "okurkové" fotbalové sezony, vstup Plzně do pohárové Evropy ignorovaly. Vysoké finanční náklady. Špatné technické podmínky v Jerevanu. Jednotlivé kanály hledaly všemožné výmluvy, proč tenhle zápas na obrazovkách nebude.

Fanoušci tak zůstali odkázáni na internet. Kde přenos najdu? Pošlete odkaz, chci to vidět! Podobné nářky zněly diskuzními fóry fotbalových příznivců. Přenos navíc nešel chytit ani tímto způsobem, odkaz na funkční přenos z Jerevanu lidé v drtivé většině lovili marně.

Petr Jiráček a Marek Bakoš slaví branku Plzně Petr Jiráček a Marek Bakoš slaví branku PlzněFoto Barbora Reichová Sport

Pro fanoušky věčná škoda, že zápas nemohli vidět. Utkání se Horváthovi a spol. opravdu vyvedlo.

Ti, co byli přímo na místě, potvrdí, že plzeňská mašina zase šlape.

Byť v Jerevanu stála proti slabšímu soupeři, předvedla nápadité, ofenzivní představení. Zkrátka zápas, který oko fanouška dokáže potěšit.

Ano, argumenty televizí lze pochopit. Zprostředkovat vysílání z daleké Arménie není jistě nic jednoduchého.

Na druhou stranu by se našla spousta těch, kteří Západočechy v akci chtěli vidět. Atraktivní, kombinační hra, útočné pojetí, góly. Na tenhle mix fotbalových dovedností Plzeň láká.  

Televize mohly vyvinout větší snahu, aby zápas z Jerevanu odvysílaly. Výkony českého mistra si pozornost jistě zaslouží. Vždyť kdy naposledy vstřelil tuzemský tým v poháru, navíc venku, soupeři čtyři branky?

"Odvetu z Plzně už odvysíláme," slíbil výkonný ředitel sportovního kanálu ČT4 Jiří Ponikelský. Věřme tedy, že zápas proti Pjuniku byl poslední, o který nejen plzeňští fanoušci v televizi přišli.

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud