Jonáš Bartoš
12. března 2013 • 16:30

Baroše může definitivní NE mrzet. Vrátili se Nedvěd nebo Zlatan

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Po zlatém gólu jsem nevěděl, co mám dělat, vzpomíná Hlaváč
Pohodář Ulihrach vzpomíná: cucák Nadal, pařmen Ivaniševič, blázni rodiče
VŠECHNA VIDEA ZDE

Milan Baroš uhasil doutnající táborák reprezentačních spekulací hned v zárodku. Jasné, opět zopakované věty o konci v národním týmu nejspíš lituje i trenér Michal Bílek, který chtěl útočníkovi dát šanci. Je sympatické, že si vigantický expres za svým letním rozhodnutím ukončit éru v národním týmu stojí.  Jen se obávám, aby předčasného odchodu do reprezentačního důchodu jednou nelitoval.



Jednatřicetiletý forvard po osmiměsíční pauze od fotbalu nabírá famózní formu. Díky působení v Baníku také získává ztracené renomé u fanoušků. Trenér Bílek logicky nahlas připustil, že by ostravského patriota přivítal zpátky. Baroš však reprezentačnímu kouči vzkázal podruhé jasné NE.

Možná si Baroš uvědomuje, že střílet hattrick do sítě Hradce jde o malinko snáz, než se rvát s nejlepšími obránci v reprezentačních výběrech. Pískání a nenávistné komentáře fanoušků má také jistě v živé paměti. Proč si tedy kazit jméno, přidělávat starosti a poslouchat nadávky?

V Baníku symbolizuje fotbalového Boha, celá Ostrava včetně Jarka Nohavici mu leží u nohou. Sympatickým vystupováním přesvědčil i další fanoušky, že rozhodně není jen nafoukaná primadona, jejíž pověst získal do značné míry svým dřívějším vystupováním na veřejnosti.

Milan Baroš možná naskočí do zápasu s Plzní od první minuty. Milan Baroš možná naskočí do zápasu s Plzní od první minuty.Foto Jaroslav Legner SPORT

Pokud by však Baroš volání trenéra Bílka vyslyšel, rozhodně by nebyl ojedinělým případem. V minulosti najdeme celou řadu fotbalistů, kteří své rozhodnutí změnili.

Obléct dres v národních barvách přeci jen znamená výjimečnou poctu, o které fotbalisté sní od malých let. A v momentě, kdy vzácné triko definitivně svléknou, jim začne chybět.

V českých krajinách můžeme zmínit jméno Pavla Nedvěda, který se vrátil na baráž a s reprezentací se srdnatě bil na světovém šampionátu v Německu. V zahraničí lze zmínit třeba Zlatana Ibrahimovice, jenž se do švédského týmu vrátil po roční pauze.

Baroš v současné chvíli vypadá zatvrzele, jeho rozhodnutí asi těžko někdo zlomí. Možná by k jeho návratu došlo příliš brzy, což zmínil reprezentační manažer Vladimír Šmicer.

Přesto si myslím, že z jeho strany jde o předčasně zavřené dveře. Pokud se totiž Bílkově partě podaří postoupit na šampionát do Brazílie, budou Baroše sakra svrbět nohy. V tu chvíli už ale bude na změnu názoru nejspíš pozdě…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud