Jonáš Bartoš
26. června 2015 • 17:10

Frýdek do Sparty? Po zahraničních neznámých skutečná posila

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

K dovršení návratu Martina Frýdka do Sparty dojde podle všeho velmi brzy. Na Letné jsou rozhodnutí, hráč také. Liberec, kde nadanému mladíkovi v zimě končí smlouva, na nějaké rozumné odstupné určitě také ochotně kývne. Po zahraničních a zatím v Česku neozkoušených akvizicích si Sparta pořizuje skutečnou posilu. Martin Frýdek na evropském šampionátu definitivně prokázal, že vyzrál a je nachystaný obléct dres největšího českého klubu, potažmo reprezentace.



Frýdek měl namířeno na letenskou adresu už před evropským šampionátem. Přímo na turnaji pak rozhodování klubu, kde fotbalově vyrostl, ještě urychlil. Usměvavý blonďák patřil k nejlepším Čechům na celém turnaji. Trenér Dovalil přiznal, že on s exslávistou Petrákem ho velmi příjemně překvapili a prokázali kvality pro reprezentační áčko.

Třiadvacetiletý šikula, pokud transfer klapne, se vrátí do dobře známého prostředí. Už ne jako vyjukaný mladík, ale jako hotový fotbalista. Sebevědomý, energický, fyzicky nabušený a připravený porvat se o základní sestavu.

Hráče typu Frýdka musí mít rád každý trenér. Zastane hned několik rolí na hřišti, vždy na perfektní úrovni. Jako levák dokáže obstojně kopat i pravou, zvládne létat po levé i pravé čáře, nastoupit na podhrotu či tvořit hru. Menší postavu zděděnou po tátovi nahrazuje dravostí, rychlostí, fyzickou kondicí, vyspělým herním myšlením i technikou.

„Srovnal si to v hlavě, vyspěl,“ vystihl jeho otec Martin, legendární sparťan a vicemistr Evropy 1996. Frýdek, pokud se transfer do Sparty podaří zrealizovat, přijde do týmu jako jeden z adeptů do ideální jedenáctky.

Vytvoří tolik potřebnou konkurenci na levé straně hřiště, což znamená alarm pro Costu i Krejčího . Frýdek navíc může klidně zastat i roli Marka Matějovského, pokud udrží nebo ještě dokonce navýší formu z mládežnického evropského šampionátu.

Jestli dosavadní letní příchody do kádru českého vicemistra budí spíš rozpaky, Frýdek by měl být dobrou trefou. Prostředí zná, do kádru bezchybně zapadne. Navíc v něm hořčí obrovská motivace dokázat, že už svou kvalitou do rudého dresu dorostl.  

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud