Jonáš Bartoš
23. listopadu 2018 • 23:13

Mistři si najednou nevěří?! Plzni chybí chuť, rvavost i útočná kvalita

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Druhá remíza 1:1, v Liberci navíc hodně šťastná. Plzeňští fotbalisté už poněkolikáté dopustili, že je snaživý soupeř přehrál. Nasazením, odvahou a tentokrát i individuální dovedností v ofenzivě, což u českého mistra rozhodně nebývá zvykem. Co se to děje s partou zkušených mazáků, jejichž devízou je takřka bezedné sebevědomí opřené právě o schopnosti jednotlivých členů kádru?



V Liberci ten rozdíl bil do očí. Domácí fotbalisté dřeli na plný plyn, presovali soupeře, snažili se vymýšlet různé kulišárny, jak překonat obranu českého mistra. Aktivní přístup vyústil v přesilovku a po krásné akci padl i první gól.

Naopak Plzeň měla velké štěstí, že z první pořádné akce v závěru alespoň srovnala. Borci ověnčení tituly, starty v Lize mistrů i reprezentaci si U Nisy příliš nevěděli rady. Pod tlakem nakopávali balony, často raději otáčeli hru k vlastní brance.

Chybělo víc rizika, dovolit si jeden na jednoho, dostat se do přečíslení. Hráči raději volili bezpečné řešení, to znamená přihrávku na stopery, případně gólmana Hrušku. Z pomalých akcí, které se nesly v duchu přenášení balonu z jedné strany na druhou, pak zpátečky a gólmanova nákopu na dlouhána Chorého, nehrozilo takřka žádné nebezpečí. Nehledě na osobní nasazení v soubojích, bez kterého nelze uspět v žádném zápase.

SESTŘIH: Liberec - Plzeň 1:1. Bídnou Viktorii spasila Petrželova paráda
Video se připravuje ...

Trenér Vrba to po zápase jmenoval naprosto otevřeně. „My jsme měli za zápas snad jedinou individuální akci, kdy se Petržela prosadil na lajně, možná ještě když Limberský centroval v prvním poločase,“ zlobil se. „Liberec byl lepší a v útočné fázi hrál velice dobře.“

Právě proto střílí Plzeň méně gólů než před rokem, horko těžko končí zápasy s upachtěnou výhrou 1:0, případně aktuální remízou. Zažila i velké výbuchy venku – výprasky na Slavii, v Jablonci i na AS Řím, kde samozřejmě bojovala s úplně jiným soupeřem, jsou nebezpečným varováním.

Je čím dál víc patrné, že Západočeši si hlavně na půdě soupeřů tolik nevěří. Pokud na ně soupeř nastoupí a dostatečně přitlačí, dostane se mistrovský kolektiv do problémů. Ostrý test je na programu už v úterý večer v Moskvě proti CSKA…

Lukáš Hejda z Plzně dostává červenou kartu v zápase proti Liberci
Lukáš Hejda z Plzně dostává červenou kartu v zápase proti Liberci

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud