Jonáš Bartoš
15. srpna 2019 • 23:30

Černý pohárový večer… Plzeň musí dávat srdce i do jiných zápasů

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Viktoria Plzeň ještě po prvním prodloužení mířila do play off předkola Evropské ligy a vypadalo to, že aspoň jeden český klub proklouzne dál. Jenže v samém závěru o Evropu přišla. Stejně jako Mladá Boleslav, kterou v odvetě zmrazila branka v nastavení, Spartě zase chvíli chyběl k postupu jeden gól... Z nadějných momentů však nemá český fotbal nic, v Evropě zbývá pouze Slavia. Ohromná škoda, protože zejména Plzeň si minimálně za svou zaťatost v dlouhém čekání na úvodní gól zasloužila.



Viktoria vyslala 25 střel na bránu, Antverpy drtivou většinu času jen bránily. Zmačkaní jak citron hosté v závěru inkasovali, v prodloužení se Michael Krmenčík radoval podruhé. Jenže Viktoria nadějný zápas nedocvakla. Místo toho ze standardky inkasovala a odevzdala postup do rukou belgickému celku.

Plzeň šla do utkání pořádně rozbitá, se čtyřmi zápasy bez výhry v řadě. Jenže Vrbova družina ve chvíli, kdy mužstvu šlo o kejhák, předvedla nejlepší výkon v dosavadní sezoně. Diametrálně odlišný oproti odfláknuté neděli proti Slovácku (0:2).

Co naplat, nakonec hráči skončili na trávníku po 120 minutách zničení a se slzami v očích. Stokrát si budou vyčítat dvě břevna, případně špatně řešené brejky do otevřené obrany, kterými by dlouho bezzubého soupeře definitivně dorazili.

Takhle bude Plzeň teprve podruhé pod Pavlem Vrbou bez evropských pohárů v podzimní části. Napěchovaný kádr se musí smrsknout, Viktoria se ve zbytku sezony bude soustředit už pouze na český titul, případně domácí pohár.

Nová éra po odchodu řady opor měla začít lépe, takhle se Plzeň hrabe z těžké noci. Fotbal umí být krutý, nicméně Západočeši se s neúspěchy musí srovnat. A příště dávat do hry stejné srdce a vervu i v jiných zápasech, pokud chtějí být úspěšní na domácí scéně a o konfrontaci v Evropě se úspěšněji porvat za rok.

FC Viktoria Plzeň Vše o klubu ZDE

Plzeňští hráči smutní po vyřazení v Evropské lize
Plzeňští hráči smutní po vyřazení v Evropské lize

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud