Josef Káninský
27. června 2021 • 12:30

Velký kluk Sergio: Simulant či řezník? První „odchod“ z Realu zatrhla matka

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ JOSEFA KÁNINSKÉHO | Když tržní hodnota fotbalisty klesne na úroveň jeho ročního platu, klubovému vedení je jasné, že na něm začne tratit. Musí zvážit všechny okolnosti pro rozhodnutí, zda si takového muže ponechat. V Realu Madrid usoudili, v souladu s politikou u hráčů nad třicet let, že Sergio Ramos už za to nestojí. Klubový prezident Florentino Pérez ošemetnou situaci zvládl. Svému bývalému protežé řekl: „Real bude vždycky tvým domovem.“ Byl to on, kdo ve svém prvním funkčním období slibného mladíka ze Sevilly v roce 2005 přivedl.



Kariéra pětatřicetiletého obránce s největší pravděpodobností nekončí. Jen se sám musí rozhodnout, jestli půjde do velkoklubu a nebude v něm mít tak výsostné postavení, nebo si ho bude chtít udržet, a zvolí nižší patro světové klubové hierarchie. Rozluka s Realem je i tak dalším znakem toho, co ve fotbalu nyní prožíváme – odcházení legend začátku třetího milénia.

Je to období, kdy se v širší veřejnosti rozšířila představa o fotbalistech jako bolestínech, kteří se při sebemenším kontaktu se soupeřem válejí po trávníku a simulují faul. Je to předsudek, nebo má nějaký reálný podklad? A pokud ano, jak významný prvek moderního fotbalu to je? Na osobnosti Sergia Ramose se to dá změřit.

Bylo to v roce 2017 ve finále Ligy mistrů s Juventusem. Pět minut před koncem normální hrací doby

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud