Karel Häring
17. září 2012 • 12:45

Sudí Matějek "zničil" Spartu jednou, plzeňský Vrba už čtyřikrát

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU | O tom, že Viktorii Plzeň sice pomohl rozhodčí, ale jinak je to trenér Pavel Vrba, kdo dlouhodobě trápí Spartu. A také o Mourinhově krizi a padesátém vyhozeném trenérovi.



Vrba – kat Sparty

Když pomineme všechny negativní události, které poznamenaly sobotní zápas Plzně se Spartou (1:0), najdeme několik zajímavostí. Trenér Viktorie Pavel Vrba se může právem pyšnit titulem „ten, který zná recept na Spartu.

Od nástupu do funkce v říjnu 2008 se s ní utkal v lize devětkrát a drží si pozitivní bilanci čtyř výher, tří remíz a jen dvou porážek.

Mimochodem západočeský klub vyhrál v historii Gambrinus ligy od sezony 1993/1994 nad letenským klubem jen šestkrát z jednatřiceti pokusů, takže Vrba zařídil šestašedesát procent vítězství.

Úspěšný kouč si navíc uchoval mimořádnou sérii. S žádným ligovým klubem nemá negativní bilanci ani horší skóre.

Plzeňský fotbalista David Limberský se poroučel k zemi v zápase se Spartou, i když jej v pokutovém území Hušbauer nefauloval. Potvrdily to i televizní záběry.
Plzeňský fotbalista David Limberský se poroučel k zemi v zápase se Spartou, i když jej v pokutovém území Hušbauer nefauloval. Potvrdily to i televizní záběry.

Mourinho se vrátil o deset let

Tak mizerný vstup do ligy nepamatuje nejen Real, ale i samotný kouč José Mourinho. Jeho tým prohrál dva ze tří po sobě jdoucích ligových zápasů, což je bilance, kterou dosud nezažil v „Bílem baletu“, ani při předchozí štaci v Interu Milán.

Jednou ho to potkalo v Chelsea během sezony 2005/2006, jenže v době, když už „blues“ měli jistotu mistrovského titulu. V průběhu plného ročníku se mu to naposledy „povedlo“ v roce 2002, krátce po nástupu do funkce trenéra FC Porto.

Když lidskost vyhraje nad rivalitou

Víkendové kolo anglické Premier League se částečně neslo ve znamení vzpomínek na šestadevadesát obětí tragédie v Hillsborough.

V průběhu uplynulého týdne vláda zveřejnila výsledky vyšetřovací zprávy, podle které mohou za smrt fanoušků fatální chyby policie. Pro pozůstalé i fanoušky „reds“, je to velká satisfakce.

Celá smutná záležitost přináší i několik pozitivních momentů, mimo jiné demonstruje vzájemnou solidaritu obou liverpoolských klubů. Byť mezi LFC a Evertonem panuje rivalita, „Toffees“ dnes večer při utkání s Newcastlem uctí památku mrtvých.

Na hřiště přivedou oba týmy dva maskoti, jeden v barvách Liverpoolu, druhý v evertonských. Na zádech budou mít číslo 96. Tak to vypadá, když je na prvním místě lidskost a ne hloupá nenávist.

Jubileum šéfa Palerma: Vyhodil 50. trenéra

Jen tři kola čekala italská Serie A na prvního odvolaného trenéra v sezoně. Stal se jím Giuseppe Sannino, který skončil na lavičce Palerma. Důvod? „Dělal všechno špatně,“ vysvětlil boss.

Nejde ale o žádné velké překvapení, prezident klubu Maurizio Zamparini má trpělivosti stejně asi jako osel Ijáček charismatu. Za svou funkcionářskou kariéru vyhodil už padesátého trenéra.

A Gian Piero Gasperini, kterého přivedl jako náhradu za Sanninia, je už 18. koučem Palerma od července 2002, kdy tento nekompromisní šéf převzal vládu nad klubem.

Odjeli „Jezdci“, zmizeli diváci

Úroveň skotského klubového fotbalu rok co rok klesá, což mimo jiné dokazuje až šestadvacáté místo v žebříčku pohárových koeficientů (ještě před dvěma lety bylo Skotsko patnácté).

Po přeřazení glasgowských Rangers do čtvrté ligy ubyla nejen atraktivita, ale i diváci. O víkendu nepřišlo na žádný ze stadionů přes deset tisíc diváků – nejvíc vidělo duel Hibernian-Kilmarnock, konkrétně 9723 fanoušků.

Jen pro příklad, v žádném z dvanácti duelů druhé anglické ligy neklesla návštěva pod deset tisíc.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud