Karel Häring
7. listopadu 2012 • 18:27

Šéf Pelta potřebuje body u veřejnosti. Obětuje trenéra Bílka?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Slovácko - Sparta 2:4. Letenští jsou o krok blíž k titulu, zářil Kuchta
SESTŘIH: Plzeň - Mladá Boleslav 3:0. Jasná záležitost, hosté se zvedli až v závěru
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když fanoušci po bezbrankové remíze s Bulharskem volali po vyhazovu reprezentačního trenéra Michala Bílka, předseda FAČR Miroslav Pelta za kritizovaným koučem stál. Pár týdnů poté však v rozhovoru sám od sebe připustí, že jeho důvěra v trenéra je „omezená“ a připustil možnost změny.



A to na základě výsledku a výkonu v nadcházejícím přípravném utkání proti Slovensku. Jenže vyhodnocovat, zda mužstvo nepotřebuje nový impulz, měl právě po říjnové kvalifikaci.

Čekání na přátelský zápas postrádá smysl. V takovém duelu se mají mimo jiné zkoušet nové tváře. A pokud jim Bílek dá šanci – nominace ukazuje, že ano – výrazně tím zvýší hrozbu svého odvolání.

Jak se tedy dá vysvětlit Peltův obrat? Kromě pochopitelné nespokojenosti s výsledky a herním projevem může jít o snahu, jak v době, kdy fotbal silně diskredituje korupční kauza, získat u veřejnosti alespoň nějaké plusové body. I když Pelta tvrdí, že nehodlá podléhat tlaku zvenčí, případné odvolání neoblíbeného trenéra by takový efekt mělo. Navíc se jeví jako nejjednodušší a nejméně bolestivé.

Bílek by se tak, s nadsázkou řečeno, stal jednou z prvních obětí úplatkářské aféry.



Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud