Karel Häring
4. března 2013 • 12:45

O Radově antirekordu ve Slavii a kopírování Beckhama

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
V čem se Pardubice zlepšily? Pánik - bez komentáře. Marinčin by chyběl hodně
PRVNÍ DOJEM: Vsetín by si měl pomoct přesilovkami. Naskočí do baráže Jágr?
VŠECHNA VIDEA ZDE

PĚT ZAJÍMAVOSTÍ VÍKENDU – O nechtěném zápisu Petra Rady do historie Slavie, o nečekaně oblíbených výletech Baníku do Plzně či o tom, jak lze využít nudu pátečního večera k sobotní výhře.



Slavia? Rada ukončil černý rekord, útočí na druhý

Série porážek pražské Slavie skončila. To je asi jediná pozitivní zpráva pro fanoušky červenobílých z nedělní remízy s Mladou Boleslaví (1:1). Šňůra pěti předchozích proher je totiž z pohledu vršovického klubu nejdelší v historii Gambrinus ligy.

Ještě jedna pohroma se ale na trenéra Petra Radu a jeho partu valí. Se sedmi zápasy bez výhry po sobě útočí na dvě nejdelší klubové série – 8 duelů z ročníku 2010/2011 a 10 z předchozí sezony.

Slavia jede příští kolo do Brna, které na podzim v Edenu bez odporu odevzdalo body (0:5). Ale Zbrojovka už teď není v pozici, kdy může štědře rozdávat…

Baník má Plzeň stále rád

Cesta do Plzně sice trvá pro fotbalisty ostravského Baníku okolo pěti hodin, ale tento „trip“ absolvují velmi rádi. Za posledních patnáct let se vzhledem k opakovanému sestupu Viktorie v daném období hrálo na západě Čech jen jedenáct vzájemných zápasů – ovšem čtyři z nich vyhrál Baník, šest skončilo remízou, zatímco Plzeň vyhrála jen jednou.

Shodou okolností ve 29. kole sezony 2010/2011, kdy si po výhře 3:1 zajistila titul. U obou týmů platí jedna zajímavost. Zatímco ostravský klub má za stejné období vyšší úspěšnost pouze na hřišti Hradce Králové, Viktoria je na tom hůře pouze v soubojích s Libercem. Se Slovanem si ale ještě v průběhu jara může bilanci vylepšit.

Tottiho 225. zásah. Už je druhý

Hrající legenda AS Řím Francesco Totti přispěl v neděli svou trefou k výhře nad FC Janov (3:1) a zároveň se tím dotáhl na druhé místo nejlepších střelců všech dob v italské Serii A. Svým 225. zásahem (v 525. utkání) se vyrovnal Gunnaru Nordahlovi.

Na první příčku to však šestatřicetiletý Ital velmi pravděpodobně nedotáhne. Patří totiž Silviu Piolovi, který se trefil 274krát. Pikantní je, že Totti založil svůj střelecký účet v září 1994, čtyři měsíce před tím, než se narodil Alessio Romagnoli. Ten včera debutoval v základní sestavě AS a dokonce si připsal i gól!

Kdo si počká… Mucha se dočkal po 103 kolech

Brankář Ján Mucha určitě nepřeje svému parťákovi z Evertonu Timu Howardovi nic zlého, ale asi nebyl přehnaně smutný, když se dozvěděl, že se jednička „Toffees“ zranila a pro víkendový duel s Readingem musel do branky on.

Třicetiletý Slovák si totiž odbyl svůj debut v Premier League. A doslova si ho vyčekal, protože do Goodison Parku přišel v létě 2010. Jenže Howard ho do branky nepustil ani na minutu, Mucha se tak dočkal až ve 104. zápase po svém příchodu. Za trpělivost, která jej mimochodem stála místo reprezentační jedničky, byl odměněn výhrou 3:1.

Nudil se, tak okopíroval Beckhama

Český brankář Marek Štěch má ve třetiligovém anglickém týmu Yeovil zajímavého spoluhráče. Záložník Ed Upson se v pátek večer nudil, tak si s parťákem pouštěli na YouTube přímé kopy Davida Beckhama.

„Kamarád mi řekl: Chci, abys to podobně udělal proti Tranmere,“ vyprávěl po utkání – a ano, pointa je jasná. Zakroutil balon a zavěsil, čímž svému týmu zajistil důležité tři body v boji o postup do druhé nejvyšší soutěže (Yeovil je nyní 5.).

Upson přiznal, že si před exekucí vzpomněl na klipy z pátečního večera. „Ty jeho góly mi určitě prolétly myšlenkami, než jsem do míče kopnul,“ smál se po utkání. Jen pro doplnění, Štěch je v týmu jasnou jedničkou, v League One odchytal v této sezoně 35 zápasů, chyběl jen jednou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud