Karel Häring
4. září 2015 • 00:06

Dře to, ale jde to. Vrbův tým znovu potvrdil silný charakter

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dramatických devadesát minut v plzeňské Doosan Areně vlastně neukázalo nic, co bychom v průběhu této kvalifikace o tomto mužstvu nevěděli nebo ještě nezažili.



Znovu se potvrdilo to, co se ukazovalo i v průběhu úspěšného loňského podzimu. Že tento tým ještě zdaleka není hotovým produktem, že nebude přehrávat své soupeře elegantním fotbalem. A taky že obrana si stále vybírá slabší chvilky, i proto ještě ani jednou neudržel tým čisté konto v éře pod trenérem Pavlem Vrbou.

Zároveň ale opět demonstroval svou vnitřní sílu a charakter. Nenajdete v historii samostatné české republiky tým, který by v kvalifikačním cyklu vydoloval tolik bodů ze zápasů, v nichž prohrával 0:1. Včera to bylo počtvrté ze sedmi odehraných utkání a vytěžil z nich deset bodů.

Stejně jako v listopadu proti Islandu, ukázalo mužstvo dostatečnou trpělivost. Ve druhé půli bušilo do soupeře, ale nezmatkovalo, což má cenu i proto, že v něm chyběli nejzkušenější hráči. Navíc dokázalo zareagovat na nepovedený první poločas a zlepšit hru.

Dalším plusem je, jak důležitý vliv mají i (skoro)nováčci. Milan Škoda připomněl kousek, který přesně před devíti lety předvedl David Lafata. Ten taky dvěma trefami coby střídající otočil duel, tehdy proti Walesu. Plusové body si připsal i Josef Šural.

To podstatné je, že navzdory rezervám, se reprezentace – a pochopitelně i díky ztrátám největších favoritů – dostala tři kola před koncem do až neuvěřitelné zajímavé pozice. Ani zbytek kvalifikace asi nebude žádná velká jízda, ale do Francie se tento pracovitý tým dostane.

Pavel Vrba si mohl po zápase zhluboka oddychnout
Pavel Vrba si mohl po zápase zhluboka oddychnout

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud