Karel Häring
14. října 2015 • 07:15

Podmínka pro český úspěch na EURO? Zahrát na hraně možností

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Loni v létě strávil Pavel Vrba léto s Arjenem Robbenem. Sledoval Nizozemce, kteří na světovém šampionátu překvapili a skončili třetí, a chystal se na úvodní duel kvalifikace. Příští léto stráví ve Francii, zatímco Nizozemci budou doma. Jakou roli může hrát český tým na EURO? Úterní výkon ukázal, že nemusí být za otloukánky. Ovšem musí k tomu splnit několik základních podmínek.



Mluvil o nich Tomáš Rosický po loňských výhrách s Nizozemskem, v Turecku a s Islandem. Všichni musí podat výkon na hranici možnosti. To se povedlo v Amsterdamu, doma s Tureckem či s Lotyšskem ne.

Musí se hrát rychle, s využíváním Vrbovy tradiční zbraně – podpory krajních obránců. I trenér Danny Blind přiznal, že s jejich zachytáváním měli problémy.

A musí být v týmu správně namixovaná kombinace legionářů a hladových dravců z ligy. Josef Šural či Jiří Skalák podali vynikající výkony. A hráči jako Michal Kadlec, Theodor Gebre Selassie či Jaroslav Plašil dodávali rozvahu a přehled.

Pokud jedna z těchto podmínek chybí, okamžitě se to na výkony, a často i na výsledku týmu projeví.

Jak velké budou šance na postup ze skupiny EURO 2016, naznačí i prosincový los. Tento poctivý a snaživý tým nemusí jet brzy domů. Za předpokladu, že… Ale o tom už jsme mluvili.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud