Klára Koukalová
21. května 2019 • 12:00

Kvitová super, Plíškové se nadává. Proč jsme tak nepřejícní a závistiví?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ráda bych začala tím, že jsem nedávno četla v novinách článek o Karolíně Plíškové. Prý tím, že se odhlásila z turnaje v Praze, nevyužila šanci udobřit si české fanoušky. To mi přišlo jako totální nesmysl. Karolína hrála a vyhrála Fed Cup, každý týden reprezentuje Českou republiku. Opravdu si musí udobřovat české fanoušky? Proč?



Mně tahle negativita hrozně vadí, proč se do ní pořád ryje? Proč u nás nejsou lidi pozitivní? Jsem ráda, že máme doma turnaj WTA, ale pro ni je prostě malý, nic neřeší. Necítila se dobře, tak ho vynechala, aby se šetřila. Vidíte, za dva týdny vyhrála Řím, násobně větší akci. A udělala skvělé jméno českému tenisu.

První zápasy Karolíny na Foru Italicu byly doslova vydřený. Ale zase se tam ukázala její mentalita. Nehrála dobře, nedařilo se jí, ale udržela chladnou hlavu, trpělivě si počkala, až jí to tam začne padat.

Pak už dostala sebevědomí a měla také štěstí, že na rozdíl od ostatních nemusela hrát ve čtvrtek dva zápasy v jeden den. Ve finále dostala soupeřku, kterou měla porazit. Kontaová na antuce nikdy nic moc neuhrávala, ale je solidní, vždyť v semifi nále porazila Bertensovou. S tou by to měla Karolína asi těžší.

Není dobrý, aby Karolínu každý pomlouval

Bertensová je pro mě jasně druhou největší favoritkou Roland Garros po Simoně Halepové. Karolína je někde za nimi. Počítat se s ní musí před každým grandslamem, ale přeci jen antuka pro ni není úplně nejlepším povrchem.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud