Květoslav Šimek
1. října 2015 • 12:56

Vítkovicím chyběla u přestupů odvaha, teď na to tým doplácí

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Věděli, že po odchodu Ondřeje Romana potřebují centra s velkým C. Zkušeného, kvalitního, produktivního, který by hokejovému týmu Vítkovic dodal jiskru, drajv, sebevědomí. Na háčku jich měli v přestupovém období několik. Namátkou Tomáš Mertl, Petr Vrána, Jozef Stümpel nebo Michal Handzuš.



Se všemi šéfové ostravského klubu jednali (včetně šikovného křídla Marka Kvapila), všichni dostali nabídku. Chybělo jediné, najít reálně odvahu a drajv je opravdu „zaseknout“ a do klubu přivést. Tak, aby pak sami nemuseli společně s fanoušky lamentovat nad tím, že je Rostislav Olesz na ledě tak často a zoufale osamocený.
 
Argument, že všichni oslovení dali nakonec přednost lukrativnějším soutěžím a nabídkám (Mertl a Kvapil hrají v Medveščaku, Vrána ve švédském Brÿnas), je pochopitelně třeba brát v potaz. Ale rozhodně to není všeobjímající alibi. Zvlášť, když jej vítkovičtí fandové poslouchají stále dokola. A těžko se týká Stümpela, který zůstal doma v Nitře. Nebo Handzuše v Banské Bystrici.

Minimálně jedno zvučné jméno měl generální manažer Petr Husička během léta přivést. I když je finanční situace v regionu čím dál složitější. A po pádu vítkovických oceláren, které roky patřily k hlavním partnerům klubu, ještě složitější bude. Jenže nové partnery hokejisté těžko nalákají na to, že budou každý rok bojovat hlavně o to, aby se vyhnuli baráži.

Samozřejmě, jeden kvalitní hráč navíc tým nedělá. To je další věc. Vítkovičtí sází na vlastní odchovance a hráče, kteří v juniorkách vyhrávali tituly. A kteří už by měli být oporami i v extralize. V pořádku. Szturc, Strapáč, Káňa, Kovář, Kolouch, Kucsera, Hlinka – to nejsou tuctová jména. Podle toho by to mělo na ledě vypadat.

První dvě kola, kdy energií a nadšením nabité Vítkovice vyhrály v Hradci Králové (4:3 sn) a doma smetly Kometu Brno (5:1), to ukázala. Hokejová kvalita v týmu je. Jenže ji musí každý za sebe na sto procent ukázat i na ledě. Dát svůj díl do týmové skládačky.

A to už Vítkovicím, zejména v domácích duelech s Chomutovem (0:3) a s Plzní (1:4), chybělo. Stejně jako týmu citelně chybí centr, vedle kterého by ještě víc vynikla (na extraligu nadprůměrná) kvalita Rostislava Olesze.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud