Květoslav Šimek
25. března 2016 • 21:22

Litvínov v baráži? Má dost zkušených hráčů, aby ligu udržel

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zlatým písmem už se do klubové historie zapsali. Před rokem vybojovali pro Litvínov vytoužený mistrovský titul. Teď musí odvrátit zápis černých barev. Litvínov padl definitivně do baráže a spolu s Karlovými Vary, Slavií a Jihlavou bude bojovat o udržení mezi elitou.



Tradiční hokejová bašta hraje nejvyšší soutěž nepřetržitě od roku 1959. V sezoně 1961/62 měl sice Litvínov technicky sestoupit, ale Kolín se postupu zřekl. To v letošní baráži nehrozí, žádný nečekaný dárek ze strany rivalů Chemici rozhodně čekat nemohou. Pražská Slavia je nažhavená, Jihlava soudržná, Karlovy Vary zkušené. Bude to boj.

Přesto má Litvínov z této společnosti největší šanci na přežití. Ani v play out se tým Radima Rulíka sice nezbavil křečí a nepohody, ale z posledních zápasů dokázal dolovat body. I přes nepříjemné zranění lídra Viktora Hübla má stále dost kvalitních a zkušených borců. A pokud si i bouřlivák Radek Duda udrží v baráži hlavu „naštelovanou“ čistě na hokej, bude přínosem.

SESTŘIH: Skupina o udržení (6. kolo): HC Vítkovice Steel - HC Verva Litvínov 2:4
Video se připravuje ...

Odhodlání, víra a zdravá míra sebevědomí byla na hokejistech Litvínova v každém případě znát i po posledním kole play out. Žádné sklopené hlavy a pohledy do prázdna. Litvínovští dobře vědí, že naději neztratili v posledním kole. Už nějaký čas žijí a trénují v tom, že stejně jako před rokem budou mít sezonu hodně dlouhou. S tím rozdílem, že v mistrovských bojích mohli ztratit „jen“ pohár. Teď mohou ztratit ligu.

To bude velký nápor na psychiku. Nicméně před rokem Litvínov společně s fanoušky psychickou sílu ukázal. Francouz, Ručinský nebo Petružálek už jim sice na ledě nepomůžou, ale i tak má tradiční klub na to, aby extraligu uhájil.

Parádní sólíčko. Piroš přidal čtvrtý gól Litvínova
Video se připravuje ...

Obránce Vítkovic Lukáš Kovář střílí gól. V brance Litvínova je Michael Petrásek.
Obránce Vítkovic Lukáš Kovář střílí gól. V brance Litvínova je Michael Petrásek.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud