Květoslav Šimek
15. listopadu 2016 • 21:53

Průtahy u videa? Mít jistotu je lepší, než se pak hádat a cítit křivdu

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Hned třikrát si v duelu hokejové Tipsport extraligy mezi Vítkovicemi a Litvínovem (4:1) brali rozhodčí Hejduk a Mrkva poradní hlas u videa. Zbytečné průtahy? Nebo rovnou chyba sudích a nepozornost, že nejsou ve správném postavení a nevidí na první dobrou? Dokonce ani při trestném střílení? Přísně měřeno, by se to tak mohlo zdát. Ale neřekl bych.



Vždyť ani vítkovický brankář Daniel Dolejš si po trestném střílení nebyl jistý, jestli puk brankovou čáru přešel, nebo ne. Sám spíš počítal s tím, že gól po Gerhátově kličce platit bude. A to měl z celé Ostravar Arény na celou situaci vůbec nejlepší výhled. Nikdo blíž nebyl. Ani rozhodčí.

I proto je dobře, že si sudí při sporných (gólových) momentech, které tak rychlá hra jako hokej přináší, video vzít mohou. Pro větší jistotu. Když už tady tahle možnost, narozdíl od fotbalu, je, proč jí nevyužít? A třeba i třikrát.

Kvůli zklidnění emocí a vášní je to jedině dobře. Samozřejmě, je to zdržení, průtahy. Ale lepší je mít jistotu, než se pak dodatečně hádat a cítit křivdu. Druhou věcí je, že Hejduk s Mrkvou ve zmíněném duelu přehlédli i několik faulů ze hry. Nedovolená bránění, drobná podražení. Z obou stran. Ale tohle už za ně video rozhodnout nemůže, na tom už musí pro příště popracovat sami.

Vítkovice - Litvínov: Trestné střílení Gerháta zkoumal videorozhodčí
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud