Květoslav Šimek
25. srpna 2017 • 22:08

Volejbalisté předvedli vášeň a nadšení. Třeba se trenérům podaří další „otřes“

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Kus vášně a nadšení, jaké předvedli polští fanoušci při rekordní návštěvě v premiérovém duelu mistrovství Evropy (65 407!), ukázal při své premiéře ve Štětíně i český tým.



Co na tom, že víc než polovina hráčů startuje na šampionátu vůbec poprvé? Co na tom, že český na ME vyhrál naposledy před šesti lety? A co na tom, že i Slovensko mělo být podle předběžných odhadů herně výš? Češi vyhráli 3:1 a turnaj rozjeli výborně.

Cenné zejména je, jakým stylem klíčový duel ve skupině zvládli. Po zpackané domácí kvalifikaci o mistrovství světa a nečekaném odchodu trenéra Miguela Falasca se Češi prakticky měsíc a půl v kuse připravovali právě na zahajovací duel. I Slováci moc dobře věděli, že v konkurenci Německa a Itálie bude právě vzájemný zápas rozhodovat o postupu.

A tým vedený trenéry Michalem Nekolou a Martinem Démarem jej zvládl zkušeně. Ustál psychický tlak, byl správně nabuzený, týmový. Trenérům se povedly i drobné psychologické tahy před šampionátem.

Změnili kapitána, proházeli například i zavedené dvojičky na pokojích. S jediným účelem - zatřást týmem, probudit jej a dát všem jasně najevo: šampionát je tady a jdeme do něj naplno.

Proti Slovensku se to povedlo. Němci a Italové, to budou mnohem těžší rivalové. Ale kdo ví, třeba se trenérům podaří další „otřes“.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud