Květoslav Šimek
29. října 2017 • 21:18

Rybár rozhodil defenzivní sítě. S Mountfieldem je drží pevně

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Potřebovali ze dna, takže svůj tým v předstihu naklonovali o play off DNA. Poctivě dozadu, s jistým gólmanem a do každého přečíslení, nebo nabídnuté přesilovky, dát co největší porci koncentrace.



Přesně tak už několik kol hraje hradecký Mountfield. A přesně tak se bude hrát i v play off, na výhru musí stačit i dva góly. V Třinci teď sice tým Václava Sýkory, Pavla Hynka a Tomáše Martince vyhrál 3:0, ale to není tak podstatné. V prvé řadě ukázal, že po kostrbatém rozjezdu Tipsport extraligy jsou Hradečtí zpátky. A že to s útokem na ligový grál myslí opravdu vážně.

A to i přesto, že po osmnácti kolech mají pouze o čtyři vstřelené góly více (42) než poslední Jihlava (38). Která má proti nim navíc dva zápasy k dobru. Průměr 2,33 branky na zápas je hodně slabý. Jenže týmová dřina a poctivost je momentálně v Mountfieldu nad gólovými parádičkami. Nepropadnout, napadat, hlídat střední pásmo a makat před vlastní bránou.

Třinec - Mountfield HK: Čekání na gól pokračuje, Rybár perfektně vychytal Draveckého
Video se připravuje ...

Konce defenzivních sítí v rukou navíc pevně drží třiadvacetiletý Patrik Rybár. Vysoký brankář, zdánlivě bez emocí. Nepotřebuje sbírat efektní zákroky do sestřihů, jeho největší devizou je klid. A ten umí přenést i na borce před sebou. I proto mají Hradečtí i po nevydařeném startu nejmenší počet inkasovaných gólů (31, v průměru 1,72 na zápas). A to je oproti palbě špičková defenzivní vizitka.

Jestliže se v lize dlouho říkalo, že nejnepříjemnější „beton“ hrají ve Zlíně, nebo v Olomouci, není to už zdaleka pravda. Nejpevnější hru dozadu s nejjistějším gólmanem mají momentálně v Mountfieldu. Už teď je to jejich velká síla a zbraň. A co teprve v play off...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud