Květoslav Šimek
27. prosince 2017 • 11:00

Vítkovický test aktuální formy a vyzrálosti? Poslední Jihlava

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Vítkovice válcují ligu. V posledních osmi zápasech nasbíraly maximální počet 24 bodů se skórem 33:9. Útočí na klubový rekord v počtu vítězství v řadě za sebou z mistrovského ročníku 1980/1981, kdy na ledě ještě řádili Miroslav Fryčer, František Černík nebo Ladislav Svozil. Opravdový test fazony, připravenosti i vyzrálosti týmu Jakuba Petra a Pavla Trnky ovšem přijde v příštím kole na půdě poslední Jihlavy.



Zní to nelogicky?

Vůbec. Ostravané totiž Jihlavu dosud nedokázali porazit. V Jihlavě prohráli 2:4, doma 3:4. Přestože byli vždy až příliš „vidět“ rozhodčí a jejich chyby, měli s houževnatostí, bojovností a nasazením nováčka problémy. Obě prohry je také pokaždé výrazně srazily a v následující sérii těžkých duelů s Kometou (1:5), Mountfieldem (0:2 a 3:6) a Plzní (0:2 a 3:4 sn) to bylo znát.

Jestliže se ve Vítkovicích i po sérii osmi vítězství v řadě mluví o tom, že euforie a profesorský hokej u nich nemá místo, bude právě čtvrteční zápas na půdě ligového nováčka ideální zkouška. Jestli tomu tak opravdu je.

Vítkovice - Mladá Boleslav: Stránský oklamal Růžičku blafákem a zvýšil na 7:1
Video se připravuje ...

Jinak je aktuální vítkovická forma, klidný dech a lehký krok na třetí pozici pro hráče zatím pouze povzbuzením. A potvrzením, že se pod mladým, nicméně náročným trenérským týmem Jakub Petr - Pavel Trnka - Martin Prusek, na který konzultačně „dohlíží“ zkušený matador Vladimír Vůjtek, vydali správnou cestou. A pro fanoušky, zvyklé přešlapovat na hraně desítky, je to oživení, zpestření. To je pro změnu vidět na domácí návštěvnosti, která je nejvyšší od devadesátých let (v průměru 6509 na zápas). Nic víc.

Opravdové zkoušky a kritické chvíle teprve přijdou. Ty „malé“ už ve čtvrtek v Jihlavě. Ty velké v play off.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud