Květoslav Šimek
20. března 2019 • 22:57

Dominantní Oceláře nastartoval Utržený vagón ze Studénky

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Takřka dva měsíce nehrál, poprvé znovu naskočil rovnou do čtvrtfinále Generali play off Tipsport extraligy proti Vítkovicím (3:2). Třinecký matador Martin Adamský znovu ukázal, jak důležitým „ozubeným kolem“ je pro ocelářskou mašinu.



Agresivní napadání, rychlost, zodpovědná hra do obrany a skvělá práce v oslabení. Sedmatřicetiletý veterán, který si díky místu narození a hokejovému stylu vysloužil přízvisko Utržený vagón ze Studénky, stále dokáže v řadách rivalů udělat pořádnou paseku.

Není divu, že mu kustodi při návratu (a dlouhodobém zranění Lukáše Krajíčka) okamžitě zpátky nažehlovali kapitánské céčko. Adamský umí  tým strhnout, dám mu energii. Navíc první čtvrtfinále proti Vítkovicím otvíral pohotovou dorážkou, rozjel třineckou jízdu za prvním bodem v sérii.

Zaslouženým. Těsný výsledek mate, Oceláři byli suverénně výraznější, lepší. Dominovali. Nebýt vítkovické zdi jménem Patrik Bartošák , skončil by první duel kanonádou. Ostravané jako by v sobě ani neměli sebedůvěru a sebevědomí z vybojovaného předkola se Spartou. Jako by se před čtvrtfinále potřebovali rozjezdit, rozehrát a chytit play off vlnu oni. A ne čekající soupeř.

Na koncentrovaný výkon Ocelářů nestačili. I proto, že Adamský nebyl jediným dobře šlapajícím ozubeným kolem. Namátkou: kanonýr Martin Růžička přesně zakončoval přesilovky (3 střely/ 2 góly), Tomáš Marcinko s Petrem Vránou byli famózní na vhazování (Marcinko vyhrál 12 buly z 12, Vrána 14 z 20) a sólem přes půl hřiště a tři borce se dokázal blýsknout i třináctý útočník alternující ve čtvrté formaci Aron Chmielewski. Byť má z tréninku čerstvě vyražených několik zubů.

Bezzubí ale spíš tentokrát byli Ostravané. Že je rivalové přestřílí, to není novinka. Umí se opřít o Bartošáka a vyrážet do smrtících brejků a přečíslení. Skuliny v ocelářském brnění k tomu ovšem  nenašli. Pokud chtějí favorita potrápit, musí dát do hry víc. Pozitivní pro ně může být snad jen to, že z minima šancí vydolovali dva góly a i přes jasnou převahu Třince byl výsledek do posledních vteřin otevřený.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud