Ladislav Vízek
17. dubna 2019 • 10:05

„Tvrďák“ Frýdek je směšnej. Kolem penalt se staly strašné věci

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před derby jsem chodil po Kozlovně a dělal fotbalu velkou reklamu. Říkal jsem: Dívejte se, po dlouhé době bude pořádné derby. Slavia je ve fazoně, namyšlená Sparta se jich nebude bát a bude chtít dokázat, že taky hraje dobře. Opravdu jsem čekal pěknej fotbal. Ani nevím, co mě to napadlo… Nekompromisně jsem byl vyvedený z omylu. Byl jsem šíleně zklamanej. Derby bylo trapný.



Všechno odstartoval mladej Frýdek. Vůbec nechápu, co tomu klukovi běhá v hlavě. Hned zkraje zbourá Hušbauera, sprostě do něj vletěl. Pak si lehne, dělá divadlo jen proto, aby nedostal žlutou. To byl podnět, který všechno spustil. Když si hráči umanou, že začnou všechno přehrávat a simulovat, tak zápas ztratí rytmus a stojí za prd. První poločas byl vážně strašnej.

Na průběhu zápasu se podepsala obě mužstva. Slavia chtěla víc, je silnější, Sparta to věděla, byla slabším mužstvem na trávníku. Nějak to chtěla ukopat, ubouchat, ale způsob, jaký zvolila, byl směšný až trapný. Váleli se, simulovali… Copak takhle hrajou pořádní chlapi?

Už jednou jsem v tomto komentáři psal o Plavšičovi. V druhém poločase opakovaně ležel na hřišti, řval bolestí, mlátil rukou o trávu, přitom mu nic nebylo. To samé se týká Kangy i Frýdka. Ten si hraje na tvrďáka, ale když má ukázat, že je chlap, sníží se k simulaci. Z mého pohledu je Frýďas směšnej. Jinej výraz pro něj nemám.

Sakra, ať si svoje výstupy pustí ještě jednou, a sám zjistí, jak je zoufalej. On chce být v každé rvačce, v každé strkanici, jen aby si něco dokázal. Proboha, a co? Doteď jsem na to nepřišel. Jestliže chce nést prapor Sparty, tak pokud rozdám ránu, musím ji taky přijmout. To je umění velkých bojovníků, tak se prezentuje válečník. Jenže Frýdek je ubrečená baba. Takové hráče neuznávám.

Ať nemyju jen sparťany. Vůbec jsem nepochopil skluz Masopusta na Hanouska. To bylo na kriminál. Kdyby bekovi Sparty zlomil nohu, půl roku bude bez fotbalu. Tohle přece není normální. Tvrdost k derby patří, ale musí mít hranice. Soupeře musíte uznávat, mít k nim respekt, jenže ten zůstal někde v edenských kabinách.

Rozhodčí Hrubeš i se slavným VARem do charakteru zápasu zapadl. Staly se hrozné věci okolo penalt. Pokud mám být ke Spartě shovívavý, tak minimálně jedna se měla pískat. Na derby jsem koukal ve společnosti kamarádů sparťanů – podotýkám, že rozumných sparťanů – a všichni do jednoho se shodli, že Hušbauer nic nenafintil a pentle byla tutová.

Druhý kontroverzní moment měl na svědomí Zahustel. Nedávno udělal pokutový kop v Liberci a on znovu zápasí se Součkem. Nesouhlasím s vysvětlením Hrubeše, že Souček fauloval první. Nikoliv! Šel dopředu a Zahustel se pak dočista zbláznil, když riskoval desítku zápasnickým chvatem.

Fotbal stál za starou belu, ale co jsem slyšel, tak sparťanské legendy se před zápasem aspoň dobře nadlábly. Tvrdík je po vzoru zápasů v Evropě pozval na oběd. Prý to bylo veliký, všichni v kravatách, na místě funkcionáři obou klubů, slavní hráči. Muselo to stát hromadu peněz, bylo to hogo fogo, ale v tomhle se Tvrdík vyžívá. Umí se předvést.

LIGOVÝ INSIDER: Hráče jako Kanga nemusím, nechápu, že uznali gól v Plzni
Video se připravuje ...

PĚT momentů ligového víkendu: Derby i duel Plzně s Baníkem shodily divné chyby videa
Video se připravuje ...

Debata Sportu: Slavia zbytečně strhla derby ve válku, Kanga se jí dostal pod kůži
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud