Ladislav Vízek
25. září 2019 • 11:45

Rétory měla Sparta odjakživa silný... Ale ztrácím víru v Jílkovy schopnosti

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Před derby jsem si četl přehršle názorů expertů, jak zápas dopadne. Všichni unisono tvrdili, jak Sparta bude nepříjemná, bude výborná a já nevím, co ještě. Copak oni neviděli Slavii na Interu? Spíš mi přišlo, že přecenili sparťanské vítězství ve Zlíně. Jinak to není možný. Nechci machrovat, ale jelikož existují zvukové záznamy mých predikcí ve dvou českých rádiích, rád se pochlubím. Říkal jsem, že pokud Slavia bude hrát jen s polovičním úsilím jako v Itálii, dostane Sparta trojku. A tak se i stalo. Byl to rozdíl třídy.



Třeba Ivan Hašek mi před zápasem tvrdil, že jeho klub vyhraje. Nechápal jsem, z čeho pramení ten optimismus, pak mi přiznal, že to byl tip srdce. Že rozum mu říkal něco jiného.

Víte, derby nezvládl Václav Jílek. Oproti výhře v minulém kole udělal dvě změny v sestavě. Obě se ukázaly jako chybné, respektive nešikovné. Frýdek doprostřed a Hašek do strany, kór když mu Plavšič hrál na lajně dobře. Udělal to opravdu blbě.

Myslím, že to byly poměrně zásadní chyby, které ve výsledku ovlivnily celé utkání. Navíc Frýdek ve vápně nesmyslně fauloval Součka. Panebože, jak tohle může letenský kapitán udělat? Vždyť takový způsob reakce, obzvlášť ve vysoce nebezpečném prostoru, odporuje všem fotbalovým zákonům.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud