Lukáš Tomek
Premium
18. března 2018 • 10:27

Nářky, že videorozhodčí zničili derby, jsou nesmysl. Naopak mu pomohli!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ LUKÁŠE TOMKA | Kdo se stal hlavní postavou derby pražských „S“? Nicolae Stanciu, který měl prsty ve všech sparťanských gólech? Anebo Miroslav Stoch, jenž nastartoval slávistický obrat? Oba předvedli skvělé momenty, muži zápasu ale (s jistou mírou nadsázky) seděli během fotbalové bitvy v přenosovém vozu. A chvílemi jim bylo možná narozdíl od borců na hřišti docela teplo. Videorozhodčí Miroslav Zelinka a Karel Hrubeš hned několikrát významně zasáhli do děje zápasu a pokaždé v duchu pravidel. I díky nim bylo derby nakonec nejen férově odpískané, ale mělo i strhující děj až do poslední sekundy utkání.



„Na takový fotbal se už nebudu dívat. Video už nikdy víc!“ Podobné stesky části naštvaných fanoušků začaly lítat po sociálních sítích už v prvním poločase mimořádně dramatického derby. A podle toho, který tým byl videorozhodčím zrovna podle pravidel „obírán“, se jen vlna zlosti přesouvala z jednoho tábora do druhého.

Nejčastější argumenty kritiků? Ze zápasu se prý díky videosudímu stala bramboračka, více se koukalo na video, než hrálo, situace byly posuzovány proti duchu fotbalu, z hlavního rozhodčího se stala jen figurka, která sama nic nerozhodne. Co si o tom myslím? Že je to z velké části naprostý nesmysl, že video derby jednoznačně pomohlo a hned řeknu proč.

Co je pro mě naprosto zásadní? Videorozhodčí do zápasu zjevně vstoupili celkem čtyřikrát a pokaždé pomohli Pavlu Královcovi najít správné řešení. Navíc během zápasu nepřehlédl žádný podstat

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud