Marián Šustr
11. dubna 2024 • 18:30

Brutální tlak = Procházkův recept na výhru v UFC. Pryč s nerozvážností

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MARIÁNA ŠUSTRA | Stratég proti chaosu uspěje jen těžko. Aleksandar Rakič patří mezi nejtechničtější a takticky nejvyspělejší bojovníky světa. Boxing a kopy jako z učebnice mu však zápas proti českému samurajovi nevyhrají. Senzační vzestup Jiřího Procházky v UFC měl jasné opodstatnění – zápasil jinak než kdokoli jiný na planetě. Návrat k nekompromisní ofenzivě může přinést kýžený triumf na turnaji UFC 300 v Las Vegas, kde nastoupí v neděli v brzkých ranních hodinách (cca ve 03.00).



Zápas, nad nímž visí velký otazník. Jeden nestál dva roky v kleci, druhý se vrací po K. O. a hlásí velké změny. Jiří Procházka se dle svých slov obrátil zpět ke kořenům. Vsadil na jednoduchost, tvrdost a pověstné bomby, které mu získaly prestižní tituly. Pokud předvede podobně brutální tlak jako před třemi lety proti Dominicku Reyesovi, připíše si ve Vegas další senzační finiš. Výhru mu může vzít jen chvíle nepozornosti.

Tvrdost starého Procházky s technickou zdatností nového. To čekám od dalšího představení nejlepšího českého bijce. V nejprestižnější lize světa se rychle probil na vrchol díky nečitelnosti a razanci v útoku. O víkendu se postaví stratégovi s technicky vytříbeným stylem a přesně na něj bude chaos platit nejvíce.

V těžších váhových kategoriích se občas bojovníci zdráhají rozpoutat divoké přestřelky. Vyšlou krátkou boxerskou kombinaci, kterou zavřou kopem, načež se stáhnou a dají prostor pro akci soupeři. Přesně v takových zápasech stratég Rakič exceluje. Procházka proto musí

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud