Martin Hašek
5. srpna 2013 • 19:30

Skvělá plavkyně Baumrtová a světový rekord se zastávkou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
Dostál: Moc se mi líbí Kovář. Staňkovi pomohla Slavia, kdo ale jako trojka?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Karambol Petry Chocové ve finále prsařské stovky by neměl zastínit velmi solidní výkony českého plavání na mistrovství světa v Barceloně. Dvě finále, z toho jedno v olympijské disciplíně, potěšily. A v dalších letech může být ještě líp.



Utopit si plavecké brejličky ve finále mistrovství světa, to musí opravdu naštvat. Byla to paradoxně tragikomická příhoda Petry Chocové, která uzavřela české působení v Barceloně. Česká výprava její smolný závod ihned překřtila na světový rekord se zastávkou. A stejně veselá je nakonec i celková bilance.

Sama Chocová se upínala k účasti na prsařské padesátce, která však jako neolympijská nemá takovou prestiž. Na olympijské stovce se ale dostala do semifinále a jen dvě setiny jí chyběly k národnímu rekordu. Nemá se za co stydět.

Znakařka Simona Baumrtová chtěla v Barceloně plavat rychleji, nicméně se díky závodu na sto metrů poprvé dostala do finále v olympijské disciplíně. Je to velký průlom a další krok do světové špičky. A Baumrtová se nijak netají, že její hlavní cíl leží úplně nejvýš – na stupních vítězů v olympijském Riu.

Barbora Závadová nebyla na šampionátu v ideální formě, v které by určitě mohla útočit na finálovou účast na dlouhé polohovce. Nicméně dvanácté místo není žádný propadák. A k semifinále měla velmi blízko i Martina Moravčíková na 200 metrů prsa, které k postupu navzdory národnímu rekordu scházely 23 setiny.

Silnou ekipu mladých plavkyň navíc v dalších letech můžou posílit dva dorostenecké talenty, kteří sbírali medaile na nedávném juniorském mistrovství Evropy – motýlkářka Lucie Svěcená a krauler na dlouhé tratě Jan Micka. Celkově tak výhled českého plavání po prvním roce nového olympijského cyklu vůbec nevypadá špatně.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud