Martin Hašek
3. září 2017 • 22:20

Parádní show v podání českých hvězd Kiki vs. Maki: Lepší než McGregor

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pro poražený pár očekávaného střetu dvou špičkových týmů plážového volejbalu to je nepříjemná chvilka. Triumf Kiki nad Maki na mistrovství republiky zatím nemění status quo, ale každopádně živí novou linii vzájemné rivality elitních párů. Místo osobních antipatií teď jde o sportovní zápolení přímo na písku.



Pro Kristýnu Hoidarovou Kolocovou s Michalou Kvapilovou i pro Markétu Nausch Slukovou s Barborou Hermannovou může být do značné míry vysilující být hrdinkami jedné z nejzajímavějších rivalit současného českého sportu. Je ale dobře, že ji fanouškům v Praze ukázaly.

I když šlo o zápas na konci sezony a na méně významném turnaji, než jsou vrcholné šampionáty nebo podniky světové tour. Ale kurt v Gutovce byl obsypaný fanoušky. A televizní ratingy porazí hokejovou a možná i fotbalovou ligu.

Rivalita dělá sport atraktivním. Český fotbal potřebuje Spartu a Slavii, NFL zase střety Seattlu se San Franciskem a box doufá, že Anthonymu Joshuovi vyroste po Vladimiru Kličkovi jiný důstojný rival.

A také příběh Kiki versus Maki bude pořád přitahovat pozornost. O to víc, pokud oba týmy zůstanou ve světové špičce. Nedělní výsledek z Gutovky minimálně ukázal, že už to nejsou boje s jasným favoritem.

Byla to dobrá show. Kam se hrabe nedávna šaškárna MMA bojovníka Conora McGregora, kterého mohl Floyd Mayweather sundat k zemi, kdykoli by se mu chtělo si vzpomenout.
Na české pláži se naopak rýsuje ještě tvrdší boj než v minulosti.




Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud