Martin Hašek
22. února 2018 • 10:12

Přijde Ledecká zbytečně o sjezd? Ne, všechno je, jak má být

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z PCHJONGČCHANGU | Bylo to jako bodnutí špendlíkem. Cože? Snowboardový závod Ester Ledecké se celý odjede až v sobotu. Kdyby to dali vědět dřív, mohla by stihnout lyžařský sjezd! První myšlenka si s touhle představou ráda hrála. Pro světové publikum je škoda, že o tuhle show přišlo. Ale ne pro Ester Ledeckou. 



Jen si to představte, po sobotní zlaté jízdě v super-G mohla Ester Ledecká včera klidně mít další medaili ze sjezdu. To přece zatím byla její nejsilnější lyžařská disciplína. A navíc, včera stříbrnou Norku Mowinckelovou Ledecká v minulé sezoně a dokonce i před pár týdny v Bad Kleinkirchheimu porazila. A sobotní snowboard? S tím by si úřadující mistryně světa už nějak poradila.

To vše je ale jen fabulace. V reálném světě má Ledecká historické zlato ze super-G do velké míry proto, že její tým dlouho dopředu věděl, že účast ve sjezdu je termínově nemožná. Celou zimu proto všichni pracovali především na super-G, které se pro lyžařskou olympiádu vyprofilovalo jako jasné číslo 1.

I kdyby informace o změně programu přišla v neděli, hnát Ledeckou do sjezdu by byl nebetyčný risk. Je pravděpodobné, že kdyby si mohla vybrat, s radostí by do toho šla. Byla by to velká show, zázrak by se ale zřejmě podruhé nekonal a její šance na úspěch na snowboardu by utrpěly. Nehledě na reálné riziko zdravotního problému během dalších tří dnů na lyžích.

Ledecká sice v sobotu ohromila, ale na olympiádě má svůj největší úkol před sebou. Snowboardové zlato bylo tím, které měla přivézt. Ten svět, který ji minulý týden objevil, se rád nechá mámit jejími obrázky na prkně.

STR píše příběh legendy. Už teď je královnou Her. Na její koruně ale chybí diamanty. Všechno je však v pořádku, protože i díky přeložení části snowboardové soutěže o dva dny dostala komfortní prostor dokončit svou sněhovou metamorfózu.

Kvalifikace ve stejný den jako závod je navíc spravedlivější řešení. S těmi diamanty si už STR pohazuje v ruce.

9. den na ZOH: Ledecké slalom snů, nájezdový hrdina Francouz a medailový hattrick Kuzminové
Video se připravuje ...

Ester Ledecká se zase chystá na snowboard
Ester Ledecká se zase chystá na snowboard

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud