Martin Hašek
Premium
7. října 2019 • 04:40

Nejhorší atletické MS české historie. Co se stalo? Mládí musí vpřed!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bez medaile. Poprvé od roku 1991, tedy poprvé za samostatnou českou historii. S pouhými 8 body za dva výsledky v top osmičce, což je druhá nejhorší statistika historie. Bilance atletické reprezentace z MS v Dauhá je neradostná. Je to znak jedné končící éry. Do budoucna zase může být trochu líp, ale nebude to zadarmo. Atletika musí pořádně zapnout, aby neskončila v jednom pytli s fotbalem či hokejem, bývalými národními pýchami, kterým utekl svět.



V nedělním oštěpařském finále mistrovství světa byl Jakub Vadlejch sám. Ale je zvyklý. „Je fakt, že v Diamantovce si to občas řeknu. Když jsem třeba dvě Diamantovky sám z Čechů, tak to trochu zamrzí,“ říká.

Vadlejch. Špotáková. Ogrodníková. Hejnová. Staněk. Není moc českých atletů, kteří pravidelně objíždějí Diamantové ligy. Letos nepřivezli ani jednou vítězství. Ale je to hvězdná pětice, všichni se v Dauhá dostali do finále. K medailím však bylo daleko.

„Já se na to dívám optikou, že je to můj patnáctý šampionát. Vzpomenu si na Tokio, kde jsme byli bez medaile. A pak se přenesu do Londýna, kde jsme měli tři medaile. To je neuvěřitelný úspěch, který byl nedoceněný,“ říká předseda atletického svazu Libor Varhaník.
Londýn 2017 s třemi medailemi a osmi bodovanými místy byl pro český tým skutečně fenomenálním úspěchem. Ale teď jsou pozice ztraceny.

Co se stalo?

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud