Martin Mls
11. května 2018 • 11:32

Kozel zpátky do Dukly? Proč ne, obě strany by na tom mohly vydělat

Autor: Martin Mls
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Dukla vyhlíží nové časy. Miliardář Petr Paukner se údajně chystá prodat většinový podíl německému investorovi a podle informací deníku Sport se rýsuje i výměna trenéra. Jaroslava Hynka by v létě mohl vystřídat Luboš Kozel, jenž by se na Julisku vrátil po dvou letech.



Když Luboš Kozel před dvěma lety odkoučoval svůj poslední zápas v Dukle, kapitán Marek Hanousek plakal: „Je pro mě skoro jako druhý táta.“

Luboš K. a Dukla? Bývalo to osudové spojení. Kozel na Julisce zvládl málo vídaných šest a půl roku v kuse, vrátil Duklu do ligy a pomohl rozjet moderní éru slavného klubu. Předloni si řekl dost, chtěl zkusit něco jiného. Dva roky pracoval u juniorských reprezentací, s devatenáctkou letos na jaře nepostoupil na EURO.

Pokud se naplní scénáře ze zákulisí a progresivní kouč si s Duklou plácne, bude to dávat logiku. Prostředí na Julisce zná Kozel dokonale a po očekávaném příchodu nového majoritního vlastníka může mít volnější ruce, lepší hráče a časem snad i důstojnější zázemí. Dejvický klub léta sní o vlastním tréninkovém centru, které by v nové éře konečně mohl mít.

Podle zdrojů Sportu má německý investor smělé cíle: důraz na výchovu talentů, kterou je Dukla proslulá už teď, a perspektivně třeba návrat do evropských pohárů. To by mohlo být pro Kozla lákadlo. Bavit by ho mohl i návrat k práci v klubu, kde trenér nemá hráče pohromadě jen jednou za pár měsíců jako v reprezentaci, ale každý den.

Sesazený Jaroslav Hynek nebude vítěz, ale ani poražený.

Jeden z nejmladších koučů v lize dostal životní šanci jako záplata po Jaroslavu Šilhavém, jenž v září 2016 narychlo odešel za lepším do Slavie. Hynek si brzy řekl o definitivu a ve skromných podmínkách obstál. V obou sezonách se s týmem zachránil, nasbíral moře zkušeností a podle plánů šéfů Dukly by se mohl vrátit k mládeži, kde býval úspěšný.

A hlavně: jednou se zase může posunout o patro výš, dveře se za ním nezavřou.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud