Martin Nečas
4. února 2019 • 18:46

Na jídlo dbám, ale zmrzlinu i čokoládu si dám taky. Kdo je Calder a proč je v klubu?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zdravím všechny čtenáře Sportu, v sobotu jsme s farmou Caroliny prohráli čtvrtý zápas z pěti, podruhé za sebou v prodloužení. Hrajeme ale dobře a díky tomu, jak se nám dařilo předtím, držíme pořád první místo. Problém je, že nám to tam úplně nepadá. Herní projev přitom nemáme vůbec špatný, jen nám třeba váznou přesilovky. Ale tohle snad brzy zvedneme.



Právě v sobotu jsme nastoupili ve speciálních dresech s růžovými prvky, které po zápase šly do dražby. Lidi, co byli na stadionu, si hned mohli koupit zápasový dres. Peníze se použijí na boj proti rakovině. Líbí se mi, že podobné projekty jsou i tady v AHL. Berete to automaticky, že hrajete hokej, jste v pohodě, můžete trénovat. Ale v tuhle chvíli si uvědomíte, co znamená zdraví. Jsem strašně rád, že takhle můžeme aspoň trochu pomoci lidem, kteří takovou kliku nemají a třeba si aktuálně procházejí těžkým bojem.

Klub navíc funguje v jednom projektu, kdy vychovává štěně, které pak dostane starý a nemocný člověk, nebo dítě, které speciálního psa potřebuje. Říkali nám, že mezi nás bude chodit, aby si zvykl na kontakt s lidmi, bude tady mít i různé hry. Zatím jsem ho viděl jen občas před zápasy na střídačce, psů jsme měli párkrát na tréninku víc, po něm je vzali i na led. Tenhle, který dostal jméno Calder po Calder Cupu, o který se hraje v AHL, k nám ale bude chodit nejvíc.

Je to další hrozně dobrá věc, Calder je ještě malinké a roztomilé štěně. Takže klasika, vždycky se usmějete, když ho vidíte, a máte chuť ho jít hladit.

Ale jednou z něj bude pes, který usnadní život lidem, kteří mají zdravotní potíže. Je fajn, že se klub nezajímá jenom o hokej.

Jinak co se týká mého života v Charlotte, blízko mě bydleli další dva kluci, ale jeden se zranil, druhého odveleli na druhou farmu do ECHL. Teď sem ale poslali nového spoluhráče z hotelu, protože apartmán platí pořád Carolina. Ostatní kluci mají byty tak deset minut pěšky, takže to k sobě máme kousek. Máme společné snídaně, o ně se starat nemusíme, pak už je to na každém. Buď si uvaří, nebo zajde na jídlo do města. Pro mě to není nic nového, v Brně jsem to měl stejné.

Na kempu před sezonou jsme měli kurz vaření, podle mě to dělají všechny kluby NHL. Abych se přiznal, úplně moc mi to nedalo. Jste tam den, koukáte se, co kuchaři dělají. Buď to z domu umíte, nebo ne. Snažím se hlavně, abych měl ve stravě hodně avokáda, je zdravé, navíc mě jídla s ním chutnají. Ale tohle nám neukazovali na kurzu, tam předváděli, jak udělat steaky, lososa, kuřecí.

Většinou chodím na jídlo do restaurace s klukama, víc si chystám doma večeře. Jím docela zdravě, hodně na jídlo dbám. Na ledě se pak i cítím líp. Není to jenom o tom, že hokejista musí mít sílu, tak potřebuje sníst hodně masa. Musíte jíst i dost zeleniny, ovoce, dát tělu vitaminy. Základem je pestrá strava. Ale nemyslete si, sem tam si třeba taky dám zmrzlinu nebo čokoládu. Rychlé cukry mi nevadí, všechno hned spálím a nic na mně nezůstává, pořád jsem mladý. Musíte tělo umět poslouchat. Ono si řekne, když chce něco navíc.

Domácí práce pak jsou vyloženě na nás. Naštěstí teď je všechno tak, že dáte nádobí do myčky, prádlo do pračky a zmáčknete knoflík. Žádné velké umění to není. Zásadní věc tedy je, abyste nedali k bílému prádlu žádné barevné, ale tímhle jsem přišel už vybavený z Brna.

Brzy by sem za mnou měly přiletět mamka se ségrou, nějak dorazí i taťka. Rodinu jsem měl v Carolině na čtyři zápasy ze začátku sezony, ale v Charlotte ještě nikdo nebyl. Kdyby se stalo, že mě vezmou do NHL, mám tam pořád byt, takže by to nebyl problém. Ale uvidíme, čekal jsem, že mě povolají nahoru dřív, teď už tolik ne. Byl bych za to moc rád, dělám všechno, abych se tam dostal. Uvidíme, co přijde. Cítím, že ale spíš po nás budou chtít, abychom byli teď hodně spolu, zkusili vyhrát AHL a naučili se vítězit. Něco podobného udělaly dřív Tampa nebo Detroit. Máme silný tým, v základní části je to zatím dobré, uvidíme, jak to pak bude šlapat v play off. Proto ani to štěně nemohlo snad dostat jiné jméno než Calder. Calder Cup je tady cíl.

Martin Nečas premiérovým gólem v NHL nezabránil prohře Caroliny na ledě Tampy Bay 2:4.
Martin Nečas premiérovým gólem v NHL nezabránil prohře Caroliny na ledě Tampy Bay 2:4.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud