Michal Koštuřík
25. srpna 2016 • 10:41

Poznarův přestup: Zlín chce náhradu, Plzeň nemá koho nabídnout

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Dvě posily (Martin Zeman, Ergys Kace) už fotbalová Plzeň oznámila. Ale co ta třetí? Zlínský útočník Tomáš Poznar má sbaleno, ale jeho transfer do týmu českého šampiona stále nebyl uzavřen. Kde to drhne? Není složité to vystopovat. Dokud Zlín nesežene náhradu za kapitána a klíčového útočníka, bude přestup blokovat. Přitom ale ví, že mu červenou dát nemůže. Tím by připravil hráče o sen, sebe o peníze a ve finále by to nepomohlo nikomu.



Situace je vlastně křišťálově jasná. Poznarovi končí za rok smlouva. Novou ve Zlíně podepsat nemíní a nyní je na stole lukrativní nabídka z Plzně. Údajně osm milionů korun plus záložník David Štípek na přestup. Slušný ranec.

Jenže moravský klub z toho není na větvi, majitel Zdeněk Červenka by peníze oželel. V případě, že by mu útočník kývl na prodloužení kontraktu a neusiloval o odchod do ambicióznějšího týmu. Poznar se ale na schůzce s vedením vyjádřil jasně. Do Plzně mermomocí chce, nehodlá propásnout životní šanci.   

Za stávajících okolností je to Zlín, kdo stojí u zdi a nemůže se bránit. Je vazalem hráče, který logicky žádá kariérní vzestup. Za nimi si představí větší úspěchy, pracovní naplnění, peníze.

To se Poznarovi nedá vyčítat. Jedná stejně jako tisíce hráčů na celém světě. Jistě, jeho klub si může postavit hlavu a nechat ho dokončit smlouvu. Ale co by tím získal? Oddálil by o rok odchod otráveného hráče, který by ztratil motivaci, a jeho výkonnost by nejspíš šla dolů. Tím by tratily všechny strany.       

Zlín ví, že Poznara musí do Plzně prodat, i když z ekonomických důvodů to nutně nepotřebuje. Jde mu primárně o sportovní stránku, proto žádá adekvátní náhradu. Jenže ta není k mání. Umíte si představit, že by zamířil na východ Moravy Marek Bakoš? Nesmysl. Nebo Michal Ďuriš ? Totéž. O Michaela Krmenčíka údajně ve Zlíně moc nestáli. Jana Holendu by brali hned. Ovšem ten míří do Slovanu Bratislava.

Proto nastal pat.  

Plzeň - Zlín: Živulič utekl po levé straně, předložil míč Poznarovi - a Zlín vede
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud