Michal Koštuřík
14. září 2016 • 12:06

Jihlava má kuráž. Bílek začne na Vysočině vylepšovat svou image

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

I když Jihlava nutně potřebuje body, hráči ustupují do pozadí. Aspoň pro oči široké veřejnosti. Tu zajímá trenér Michal Bílek, jenž dnes převzal povadlé mužstvo po Michalu Hippovi. Na první odpolední trénink neměly televizní kamery a fotografové povolen přístup, ale v sobotu proti Jablonci už bude bývalý reprezentační kouč nekompromisně v centru jejich pozornosti.



Logicky. Před dvěma lety byl Bílek téměř nepřítelem národa, ačkoliv dovedl národní tým do čtvrtfinále EURO. Pískalo se na něho, křičelo, kritizovalo. Ve velkém. Uvnitř fotbalového hnutí však byl většinový názor jiný. Jednapadesátiletý kouč neztratil respekt a nikdy se nedostal na okraj „společnosti“.

Během uplynulých dvou let uvažovali v několika klubech o jeho angažování (Teplice, Příbram, Mladá Boleslav…). Nikdy to nedopadlo. Něco odmítl sám, jindy vsadili bossové na méně křiklavé jméno. Asi aby nedostali trpící tým (a sami sebe) pod ještě větší tlak.

Bílek: Nepřízeň fanoušků? Jsem připraven na vše
Video se připravuje ...

Jihlavský šéf František Vaculík se však velkých rozhodnutí nebojí. Ve stavební firmě PSJ, jíž taktéž velí, taková dělá dnes a denně. V mnohem větším finančním objemu a s dopadem, který je s „nějakým“ fotbalem nesrovnatelný. Pokud už se rozhodl odsunout velmi dobrého kouče Michala Hippa na pozici asistenta, bylo zřejmé, že sáhne po „big name“. Takže Bílek. OK, ocenění za kuráž.

Záruky, že efekt přijde okamžitě, pochopitelně nejsou. Bílek má před sobotní partií málo času na přípravu a seznámení s kádrem. Ale každopádně je to interesantní tah. Pro začátek minimálně marketingový, neboť provinční Jihlava se rázem stala jedním z nejsledovanějších klubů v ePojištění.cz lize. Na Vysočině totiž začne Bílek nelehkou cestu za vylepšením své image u fanoušků. Může se mu to povést, k dispozici nemá špatný hráčský materiál. Na dno tabulky patří jiní.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud