Michal Koštuřík
9. srpna 2017 • 10:31

Habance doma v Brně nepřijali. Majitel mu však dál věří. Fanouškům navzdory

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Ve fotbalovém Brně to vře. Zbrojovka dál přešlapuje na místě, slibovaný progres se ani na startu nové sezony nedostavil. Fanoušci se houfují proti kouči Svatoplukovi Habancovi, vyčítají mu kdeco. Snad i to, že měl při pohárovém trapase na hřišti třetiligového HFK Olomouc nakřivo klubovou kšiltovku. Žádají jeho okamžité odvolání.



Nic nového. Angažmá sedmačtyřicetiletého Habance v rodném městě probíhá rozpačitě. Už minulá sezona hrozila průšvihem, Brno se zachránilo na poslední chvíli. Efekt sázky na domácího kouče se majiteli klubu Václavu Bartoňkovi vrátil na hlavu jako bumerang.

„Dobří rodáci se vracejí. Chtěli jsme někoho místního, Brňáci jsou na tohle citlivější,“ prohlásil podnikatel při Habancově inauguraci.  

Ve své strategii se však zmýlil. Ač to zní paradoxně, většina příznivců bývalého trenéra Slovácka nepřijala za svého. Jako by dorazil v bavoráku odněkud z Košic… Na sociálních sítích jsou proti němu pisálci v dresech Zbrojovky vyloženě vysazení, slovní agrese stoupá s každým prohraným zápasem, nepovedeným střídáním…Dostává to sežrat ze všech stran.

U týmu však zůstává, obrnil se před tlakem. Víra ve vlastní schopnosti ho neopustila. Stěžejní je, že podporu šéfa Bartoňka má nadále. Až to vypadá, že pokud Habanec u mužstva skončí, tak dobrovolně. Jeho pozice je mimořádná, neboť má pod palcem veškerou sportovní agendu Zbrojovky.

To on řídí výkonnou složku, rozhoduje o změnách v kádru, taktice, realizačním týmu. Pokud bude mít Bartoňka na své straně, těžko půjde od válu. Nezdá se, že by chtěl boss překopat nalajnovanou koncepci, kterou před rokem slavnostně oznamoval.

Tento týden Habancův konec, ať už by proběhl jakoukoliv formou, nečekám. Určitě povede tým v sobotu proti Bohemians. Fanouškům navzdory.

CELÝ SESTŘIH: Zlín - Brno 2:1. Domácí zápas i v deseti otočili, Zbrojovka dál bez bodu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud