Michal Koštuřík
13. srpna 2017 • 07:57

Zbrojovka není mrtvá. Čekat víc než boj o záchranu ale nelze

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Svědík: Baník, nebo Polsko? Pozor, horká je ale pořád i plzeňská stopa!
VŠECHNA VIDEA ZDE

Chtěli tento týden dvě výhry. Jednu v poháru a druhou v lize. Co mají? Víceméně prázdné ruce. Na hřišti HFK Olomouc (1:2) v úterý Zbrojovka s ostudou vypadla, včera výsledkově nezvládla ani bitvu s Bohemians (0:0). Má kvůli tomu odejít kouč Svatopluk Habanec? Ať si myslíte, co chcete, jisté je jedno: u mužstva zůstane. Tak dlouho, jak bude chtít majitel Václav Bartoněk a on sám. Fanoušci se mohou stavět na hlavu.



Sobotní duel s „klokany“ navzdory pouhé remíze pozici trenéra paradoxně upevnil. Tým totiž ukázal, že není mrtvý. Ačkoliv vůdce Jan Polák přislíbil, že hráči na place umřou…Brno vystřihlo výkon, který z něj nedělá otloukánka ligy.

Jistě, odměna nepřišla, bod je málo a náladu v klubu nijak nevylepšil. Ale pokud se volalo po lepší hře, ta se dostavila. Soudný příznivec to uzná, nesoudný bude dál stínat Habancovu hlavu. Stejně bez efektu, jako Kone a spol. dobývali obranu soupeře.

Je potřeba se srovnat s tím, že Brno bude v této sezoně hrát o záchranu jako ve většině předchozích. Není důvod si myslet, že to bude jinak. Kádr Zbrojovky není lepší než poloviny týmů nejvyšší soutěže, Je jisté, že z něj Habanec může (a měl by) vytřískat víc.

To je jeho úkol. Pokud borci neodmakají každý zápas jako ten s Bohemians, jeho působení na lavičce ztratí smysl. Ovšem čekat návrat tradičního klubu mezi špičku, to je pořád mimo realitu. Brno na to není připraveno. Ekonomicky a tím pádem ani hráčsky. A to už není tolik o Habancovi…

CELÝ SESTŘIH: Brno - Bohemians 0:0. Hosté neproměnili penaltu
Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud