Michal Koštuřík
16. května 2018 • 05:00

Nový směr Plzně? Ekpai je také jistota. Jen jiné barvy pleti

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Znamená nachystaný příchod nigerijského záložníka Ubonga Ekpaie ze Zlína do Plzně novou strategii celého klubu, zaměřeného v posledních letech takřka výhradně na prověřené české a slovenské fotbalisty? To se ještě nedá říct. Je to určitá změna směru a zároveň vůbec žádná. Tento transfer je specifický. Neberte ho jako důkaz o změně uvažování šéfů Viktorie, spíš jde řízenou sázku na jinou jistotu. Na trhu není na daný post k mání lepší a dostupnější zboží české či slovenské provenience. Navíc v perspektivním věku.



Nejde o neznámého afrického týpka, který na vás ze sestříhaných videí působí jako Cristiano Ronaldo s Lionelem Messim v jednom a vy za něj nadšeně vysolíte miliony. Pak na prvním tréninku „live“ zjistíte, že toho kluka balon fackuje a v supermarketu tápe, jak odblokovat nákupní vozík…

Tohle je jiná story. V HET lize působí Ekpai dva roky, má zkušenosti z Evropské ligy, a byť česky nemluví, je na tuzemské poměry zcela adaptovaný. I když má se samostatností pořád potíže. K tomu je pracovitý, sebevědomý, do fotbalu zapálený a toužící po velké kariéře. Nejdřív šel z Maccabi Haifa za Evropskou ligou do Liberce, potom do Zlína. A nyní baží po Lize mistrů.

Z konkurence v podobě Milana Petržely či Jana Kopice si na zadek nesedne, do základu bude chtít on. Na hřišti po tom půjde bezhlavě, jak je zvyklý.

Nevím sice, s kým bude v kabině klábosit a po gólech předvádět oslavné tanečky, ale na hřišti si s Hrošovským a spol. jistě okamžitě porozumí. A kdoví, třeba bude brzy na cestě do Štruncových sadů další cizinec.

Teprve poté může dojít na téma, jak Plzeň mění přestupovou strategii. Dost možná je Ekpai první vlaštovka.

Sparta - Zlín: Studená sprcha pro Spartu - Ekpai hlavou zblízka snižuje na 1:2
Video se připravuje ...

Zlín - Bohemians: Domácí udeřili z první akce! Centr propadl k Ekpaiovi a ten otevírá skóre 1:0!
Video se připravuje ...

Zlín - Sparta: Ekpai po brejku prostřelil Dúbravku a Zlín vede 1:0
Video se připravuje ...

Sparťanský Guélor Kanga se snaží v souboji se zlínským Ubongem Ekpaiem získat míč pro svůj tým
Sparťanský Guélor Kanga se snaží v souboji se zlínským Ubongem Ekpaiem získat míč pro svůj tým

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud