Michal Koštuřík
23. srpna 2018 • 22:17

Respekt, Sigmo! Olomouc ukázala, jak se drží obr pod krkem

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Wow, to byla paráda! Český fotbal zažil fajnový večer. Díky olomoucké Sigmě, která si to na férovku rozdala s FC Sevilla. To je fakt gigant, je vám to jasné, že?



Tak tahle Sevilla byla proti hanáckému klubu, před dvěma lety druholigovému, v prvním duelu 4. předkola Evropské ligy často v úzkých. Není zvyklá, že na ni někdo od první minuty naleze a nepustí. S koncentrovaným presinkem se v prvním kole španělské La Ligy nesetkala, proti Vallecanu (4:1) si hrála to, co chtěla sama. Míč byl její, dominance jednoznačná, výsledek logický.

V Olomouci děkují Vallecanu za instruktážní video, jak se proti Banegovi a spol. nesmí hrát. Trenér Václav Jílek tento fotbal ani neumí, je mu naprosto cizí. Jde na to jinak: „Stojí proti nám obr? Když se schováme v koutě, tak mu neublížíme.“

I kdyby měl v ruce jen nalomený klacek, předá ho svým svěřencům a oni s ním odhodlaně vyrazí do boje. Jako vojenská rota. Tam, kde jsou borci španělského velkoklubu zvyklí nerušeně kombinovat, pohrávat si s míčem, najednou nebyl prostor. Z jedné strany se řítil Nešpor, za ním Plšek, po stranách Falta se Zahradníčkem. A za nimi další nastražené pasti s pilnými lovci Houskou a Kalvachem.

Olomouc byla na favorita skvěle připravena, sebrala mu vzduch a pracovní komfort. Hodila za hlavu pondělní úlet s Ostravou a ukázala, že do Evropy patří. Porážka 0:1 bolí, není zasloužená.

Zasloužené však byly ovace zaplněného stadionu. Patřily domácím, kteří vystřihli působivé představení. Jen mi není jasné, jak chtějí v neděli předvést podobný výkon v Jablonci. Dnes se dotkli svého fyzického stropu.

Sevilla nás podcenila. řekl olomoucký Plšek po skvělém výkonu, ale prohře 0:1
Video se připravuje ...

Tomáš Vaclík a jeden z jeho zákroků během utkání Olomouce se Sevillou
Tomáš Vaclík a jeden z jeho zákroků během utkání Olomouce se Sevillou

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud