Michal Koštuřík
30. září 2018 • 10:08

Slovácko v krizi. Kordula by měl jít, variantou je Svědík

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odvolat, neodvolat? Vyhodit, přesunout? Ve Slovácku řeší po páté porážce ve FORTUNA:LIZE zásadní dilema s koučem Michalem Kordulou. Ačkoliv čtyřicetiletý trenér razí sympatický herní styl, výsledky na podzim nemá. Zisk devíti bodů je pro tým dokonce lichotivý. Jak se dospěli Daníček a spol. ke třem výhrám? Proti Baníku byli horší, navrch rozhodně neměli ani s Olomoucí a na Dukle vyhráli díky dvěma vlastním brankám nešťastníka Chlumeckého. Nemít štěstí, mohlo být dnes ještě hůř.



Šestnáct inkasovaných branek za posledních pět zápasů, to bývá pro trenéra stvrzenka pro výpověď. Slova o dobrém bojovném výkonu (jen se prostě neproměnily šance) už také lezou fanouškům krkem. Chtějí výhry, body. Klidně 1:0 po škaredém výkonu. Bývalý prvoligový záložník si ubližuje i svým emotivním chování u lavičky, výlevy směrem k hráčům, rozhodčím či fanouškům. V závěru včerejšího utkání s Opavou byl vykázán na tribunu, nemohl týmu za těsného stavu 0:1 od lajny pomoct.

Přesto je možné, že ve funkci i po pádu na čtrnácté místo zůstane. Důvody jsou jasné. Jde o řešení, které klub nestojí ani korunu. Že Slovácko nemá na rozhazování, to ví každý. Navíc Kordula je v klubu etablovaný, dosud měl velkou podporu majitele Zdeňka Zemka i šéfa představenstva Petra Pojezného. Přijal za svou cestu, kterou se klub z Uherského Hradiště vydal. Nereptá, že nemá na velké posily, staví domácí talenty a sdílí herní filozofii organizace. Tohle jsou jeho nesporné plusy.

Ale situace začíná být kritická, mužstvo potřebuje nakopnout. Jízdy samospádem obvykle končí pádem na hubu. Zápasy jsou jako přes kopírák a stejně i končí – porážkou Slovácka. S tím by mělo vedení něco dělat. Ideálně ještě před repre pauzou, těžký duel v Jablonci by mohl být pro nového kouče užitečným testem na rozjezd.

Pokud nepřichází v úvahu návrat sportovního ředitele Stanislava Levého na lavičku, měl by se klub pokusit získat z Jihlavy náročného fachmana Martina Svědíka. Než mu ho vyfoukne někdo jiný.

Fotbalisté Slovácka prohráli v lize už pět zápasů v řadě
Fotbalisté Slovácka prohráli v lize už pět zápasů v řadě

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud