Michal Koštuřík
28. března 2019 • 21:30

Respektujte naši sílu, žádá Olomouc. Právem, semifinále nebude šok

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

Olomouc v šestce. Zázrak, řekl si po základní části kdekdo. A co takhle ve čtverce? Že to nedává smysl? Ale ano, čím dál větší. Pokud v sobotu své kurážné tažení na Plzeň dotáhne k postupu, nebude to šok. Teď už ne. Má k semifinále stejně blízko jako Strakova hokejová akademie. Herně od druhého zápasu nestrádá. V tom šestém byla jednoznačně lepší, skvělá.  



Hanáci v této sezoně získali v extralize všeobecný respekt. Možná později, než by si zasloužili. Pořád je někdo podceňoval. Mora mezi nejlepšími? Málokdo byl ochoten si připustit, že má Kometa, Liberec či Třinec dalšího vyzývatele na podobném levelu.

S výkony a výsledky roste i sebevědomí samotných tvůrců „hanáckého zázraku“. Po dnešním imponujícím triumfu nad Plzní nechtěli domácí nic slyšet o špatném nastavení mysli protivníka, jeho nedostatečné přípravě, podcenění situace. „Respektujte olomouckou sílu,“ reagoval kouč Zdeněk Moták mírně dotčeně na dotaz Sportu, určenému jeho protějšku Ladislavu Čihákovi. 

Motákův tým tiskne usilovně favorita (ano, Západočeši jím stále jsou) ke zdi. Nechá ho úlevně nadechnout a pak zase přitlačí. Pořád dokola. Prostřílet se na svobodu není jen tak, když vám nepřítel sebral většinu nábojů.

Sledujte pozorně tuhle partu. Hrát proti Moře musí být nechutně obtížné. Oklamete jednoho protivníka, cestu vám zastoupí druhý. Vystřelíte, trefíte dalšího. Na vteřinku zaváháte, jiný vás tvrdě sestřelí. Přeskočí vám puk hokejku, hned ho seberou a pádí na vaši bránu. Otravní jako komáři v létě u vody. Plzeňským pijí krev už šest zápasů a moc jim chutná. Pořád nejsou nasyceni. Střihnout si s Olomoucí sérii play off, to je fakt chuťovka. Pozítří naposledy. Pak komáři z dohledu Kováře a spol. zmizí. Na dovolenou, anebo se přisají na další oběť.

Varování pro Liberec (co kdyby…): Radovat se, že na vás vyšla Olomouc? To bych nedělal.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud