Michal Kvasnica
26. listopadu 2022 • 17:35

Když vás táhne světové duo. Szczesny a Lewandowski dělají Polsko

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

PŘÍMO Z DAUHÁ | V zelenobílém pekle Education City Stadium připomínali kapky v moři. Polští fanoušci tvořili v sobotním zápase proti Saúdské Arábii opravdu malinkatý vzorek z čtyřiačtyřicetitisícové návštěvy, nakonec však slavili výhru za jednou z branek 2:0 oni. Díky útočníkovi Robertu Lewandowskému a brankáři Wojciechu Szczesnému. Aneb když máte rozdílová esa.



Zabořil hlavu do trávníku a utíral si slzy štěstí. Robert Lewandowski ve 34 letech oslavil svou první branku na mistrovství světa v životě. Obral váhajícího stopera o míč a chladnokrevně zakončil.

Poté, co úvodní gól připravil Piotru Zielinskému, zvýšil na 2:0 a dovedl Polsko k výhře nad Saúdskou Arábií. Nejsou to přehnaná slova, protože kapitán nebyl tím, na koho ostatní dřeli a on práci spoluhráčů zúročoval. Bylo to přesně naopak: z jeho výtečné práce těžil tým.

Nejen bilancí 1+1 ukázal útočník Barcelony, že je lídrem, který přesně v utkáních, jako bylo to sobotní, bude rozhodovat. Máte-li v kádru takového borce v komfortním rozpoložení, můžete navzdory nadcházejícímu duelu směle vyhlížet postupové naděje.

Polsko - Saúdská Arábie: Penalta po sporném faulu, tu i s dorážkou senzačně kryl Szczesny
Video se připravuje ...

Odmyslíme-li totiž největší favority turnaje jako Brazílii či Francii, rozdíly mezi mužstvy jsou mnohdy jen v detailech. Zápas Polsko-Saúdská Arábie byl dokonalým důkazem. Asiaté, vybavení lépe technicky i atleticky, bavili. Jejich akce měly šmrnc, tribuny tleskaly a šílely.

Pozitivním způsobem z parádiček, negativním z chování v koncovce a ve vlastním vápně.

Ve fotbale stále rozhoduje efektivita. A máte-li v kádru nejen Lewandowského, který udělal obě branky, ale i brankáře Wojciecha Szczesného (Juventus), jenž lapil penaltu i dorážku a předváděl skvělé zákroky, jste úspěchu blíž než sice na první pohled zajímavý, nicméně v klíčových činnostech průměrný soupeř.

Otázkou je, zda pouze dva nadstandardní frajeři budou stačit i na soupeře typu Argentiny.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud