Michal Kvasnica
10. září 2023 • 22:10

Sadílek je momentálně dál než Král. S ním je reprezentační střed kvalitnější

Vstoupit do diskuse
22
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Krejčího čas je tady. Zafeiris coby zklamání sezony, potřebuje Zima ochranu?
Kapitán Vrána o pátých mistrovských oslavách v Třinci v řadě: To se nikdy neomrzí
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MICHALA KVASNICI PŘÍMO Z BUDAPEŠTI | Devět změn v sestavě udělal kouč Jaroslav Šilhavý v Maďarsku (1:1) oproti čtvrtečnímu trápení s Albánií (taky 1:1). V základu zůstal jen stoper Jakub Brabec a kapitán Tomáš Souček, jak jinak. Vedle něj se ve středu zálohy objevil Michal Sadílek místo Alexe Krále. A ukázalo se, že pro český nároďák je v současnosti při vší úctě k ostatním tato dvojice nejlepší možnou volbou.



Michal Sadílek je o rok mladší a kromě Česka nehrál jinde než v Nizozemsku. Zatímco Alex Král pomohl Slavii k titulu, působil v Rusku, Anglii a nyní druhou sezonu v řadě brázdí německou bundesligu v základní sestavě. Nejdřív Schalke, teď Unionu.

A přece je momentálně v mých očích pro potřeby reprezentace vhodnější než Král právě Sadílek. Potvrdilo se mi to v neděli – a ne poprvé.

Kompletní hodnocení reprezentantů za zápas v Maďarsku čtěte ZDE >>>

 

Krále uznávám, s takovým životopisem a vytížením v kvalitní soutěži ani nelze trenéra Jaroslava Šilhavého kritizovat, že jej využívá. Má s ním z dřívějška dobré zkušenosti, nicméně v poslední době ho Sadílek v nároďáku přerostl.

Střed pole s ním a Tomášem Součkem funguje lépe než bez něj. Je cítit, umí přitvrdit, neposouvá balony jen do stran, hodí se i levá noha. S „kápem“ si vyjdou vstříc, i když typově a postavově jsou úplně jiní. Možná spíš právě proto.

Za měsíc v Albánii by neměl chybět v základní sestavě mladší z bratrské dvojice Sadílků. Už není čas na zkoušení a na vzpomínky na minulost. Šilhavý potřebuje to nejlepší – a to je v tuto chvíli opora Twente.

Vstoupit do diskuse
22
Články odjinud


Články odjinud