Miloš Říha mladší
24. listopadu 2020 • 13:00

Prospal má svůj styl. Je dobře, že Motor nepřekopal. Hráči rostou

Vstoupit do diskuse
0
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

KOMENTÁŘ MILOŠE ŘÍHY MLADŠÍHO | Z hlediska organizace hry se hokej Českých Budějovic příliš neproměnil od toho, jak se prezentovaly v první lize. Zásadně se neliší a vlastně ani celý tým se moc nezměnil. Vidíte u nich moderní a aktivní hokej. První lize jasně dominovaly, ale v extralize vyhrály poprvé až po deseti porážkách. Souhlasím s pohledem, že si tenhle tým vybíral nováčkovskou daň.



Když si projedete kádr, většina z hráčů byla nadprůměrná v první lize. Ale jenom dva z nich měli v minulosti opravdu důležitou roli v extralize, Marek Čiliak a René Vydarený, který už je ale v 39 letech zase v jiné pozici, než aby patřil k nejlepším obráncům soutěže.

Stejně s tímhle týmem chce trenér Václav Prospal dál hrát aktivní hokej, což potvrzují i statistiky. Mají hodně střel, ale taky na ně poměrně dost střel jde, což v první lize úplně pravidlem nebylo.

Tím se dostáváme k velkému rozdílu. O patro níž je soupeř moc často pod tlak nedostal, nebo je neuměl brejkovat tolik jako týmy v extralize. Teď hraje Motor proti větší kvalitě. Ovšem vidím tady jeden významný faktor: budou se zlepšovat, věřím jim, že mají takové hráče, kteří porostou.

Je tady dost vidět rukopis Václava Prospala. V klubu to takhle nastavil od

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa!

Koupit
Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud