Miroslav Horák
4. května 2012 • 20:51

Tohle že je mistrovství světa? Švédsko hokejem nežije

Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na hokejové šampionáty jezdím od roku 2000, což nepíšu proto, abych se vychloubal. Není důvod. To zmiňuju z toho důvodu, že jsem dosud nikde nezažil tak chladný a šedivý rozjezd turnaje jako tady ve Stockholmu. Neřeším nulovou propagaci ve městě, zajímá mě, co nabízí okolí arény Globen a hlavně její útroby. A tady je to pro mě jedno velké zklamání.



Fanouškovská vesnice v podstatě žádná, dvě stě metrů od majestátní kopule netušíte, že se tu nějaké mistrovství vůbec koná. Jdete na hokej Česka s Dánskem a přestože proti vám stojí celkem zdatný severský soupeř, z rudých sedaček najde majitele jen každá desátá.

Čároví rozhodčí jsou slyšet skoro až u stropu Globenu, kde sedí novináři. Na stejných místech dokonce slyšíte, jak na sebe pokřikují čeští hokejisté...

Večer se koná zdánlivý šlágr, hvězdný domácí výběr s hromadou hráčů z NHL vstupuje do akce. Vyprodáno? Kdepak, ani náhodou. Zatím mi přijde, že Seveřané organizují turnaj z povinnosti, nadšení veškeré žádné.

On už o tom mluvil i Petr Tenkrát, jen co udělal první krok na stockholmské půdě. Popisoval, jak mu je líto, že Češi nehrají v helsinské skupině. Tam to bude mít úplně jinou atmosféru, odhadl naprosto přesně.

Ale co, jsme tu s kolegy teprve druhý den, netřeba stahovat kalhoty tak brzo. A i kdyby se nic nezměnilo, aspoň je tu o to větší motivace prorvat se do Finska. To by znamenalo jediné: účast v bitvách o finále.

Známý fanoušek Fantomas chválí českou akci, trenér Alois Hadamczik už vyhlíží konec
Známý fanoušek Fantomas chválí českou akci, trenér Alois Hadamczik už vyhlíží konec

Vstoupit do diskuse
1
Články odjinud


Články odjinud