Miroslav Horák
19. listopadu 2017 • 18:16

Kýhos Bolku srovná. Ale to mohl i s vyhozeným Augustou

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Speciál o Slovácku. Co kouč a kádr? Svědík do Baníku či Plzně? Posunul se, říká Nguyen
SESTŘIH: NY Islanders - Carolina 2:3. Nečas asistencí přiblížil Hurricanes k postupu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Patrik Augusta je kvalitní kouč, který svoje schopnosti prokáže v budoucnu. Že dostal při své první extraligové štaci padáka, nic zásadního neznamená. Není prvním ani posledním trenérským nadšencem, který se nepříjemně rychle spálí.



To ale neznamená, že by měl rezignovat na svůj pohled na hokej, měnit ho. Ten je mimochodem naprosto správný a v pořádku. Otázkou jako obvykle zůstává, jak ho realizovat. Což vypilovat časem lze, bývalým profesionálním hráčům to jde vždycky lépe, než samoukům. A Augusta jako hráč v hokeji zanechal zajímavou stopu, vlastní i olympijskou medaili. Trenérský potenciál má v sobě značný.

Navíc, začínat premiérovou misi mezi chlapy zrovna v Mladé Boleslavi, to není žádný med. Boleslav je specifická štace, vyvolených a těch správných manažerů či sportovních ředitelů a koučů bylo už najato dost. Málokdo pochodil nebo splnil nároky nejvyšších nadřízených. Nemluvě o hráčích.

Klubová strategie nebyla vždy úplně čitelná, a když už letos v létě ano, trpělivost s prací hlavního „hladového“ kouče rychle vyprchala.

A tak dostal laso protřelý bard Vladimír Kýhos. Zkušený mazák kabinu uklidní, vypucuje, nastartuje. Určitě si k hráčům dovolí víc, než o dvě dekády mladší Augusta. Ale tady se zastavím. Augusta mohl klidně u týmu zůstat, být Kýhosovi k ruce, absorbovat nové znalosti, poznat, jak se to dělá při zvedání mančaftu. Ruka kolegy – protřelého trenéra, který si prožil mnoho kritických momentů, právě Augustovi scházela. Vedle něj zajíci Ujčík s Žabkou, neměl se na koho moc obrátit.

Samozřejmě, kdyby to bral Augusta jako degradaci, rychle s ním ze dveří ven. Ale nemyslím si, že by neskousl dělat Kýhosovi parťáka. Ti dva se mohli obohatit navzájem. Ku prospěchu Boleslavi, která by časem Augustu zase vytáhla do popředí. Už mnohem silnějšího.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud