Miroslav Horák
30. prosince 2017 • 20:27

Nový rekord by byl fajn, ale pro Vítkovice je klíčová cesta. Zaslouží si podporu

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nakopírovat na DVD a expedovat do všech klubů. Vzít si to za příklad a snažit se o to samé, co se dělo v sobotu odpoledne na vítkovickém ledě. Takhle kdyby vypadal každý běžný extraligový duel, tribuna bude plná skautů a pozorovatelů renomovaných klubů. Ale hlavně plná natěšených fanoušků. Bylo to žrádlo, žádný hokej z konfekce, nýbrž reklama na extraligu.



Bezgólové zápasy obvykle nudí, tenhle nikoli, bavil královsky. Ač se hrál až téměř do konce podle upraveného rčení „nedáš-nedostaneš“, v bufetech Ostravar Arény vyskakovaly i párky z hrnců, aby kousek bitvy zahlédly. Však se také aktéři duelu po partii shodovali: Byl to neobyčejný, skvělý zápas!

Domácí byli smutní, mohli se postarat o nový zápis do kronik. Kdyby k devíti výhrám v řadě přidali desátou, osamostatnili by se v čele klubového žebříčku, přeskočili by slavnou mistrovskou partu z ročníku 1980/81.

Ale tenhle smutek hodně rychle přebolí. Urvat nový rekord by bylo jistě fajn, ten prostě nevymažete a je hezké být pod ním podepsán. Ale pro vítkovický hokej to není otázka života a smrti. Dovolím si tvrdit, že pro současný celek je klíčové, že v Ostravě po letech probudil zájem o hokej. Ale skutečný zájem. Nemyslím interes toho druhu, že na dobré týmy přijde dobrá návštěva a při ostatních se hráči skoro bojí před třemi tisícovkami věrných.

Důsledná práce trenérů Petra (Jakuba) a Pavla (Trnky), samozřejmě hráčů a vůbec kompletního realizačního týmu a lidí v klubu, důslední dbání na zdánlivé detaily, které s hokejovou složkou na první pohled nesouvisí, přináší odměnu. Z Vítkovic se stal postrach extraligy.

Ostrava znovu žije hokejem, počet diváků, kteří začínají chodit na svoje mužstvo, a nikoli na soupeřovo se postupně přelévá na tu vítkovickou stranu. Už nejsou zvědaví na rivala, ale na vlastní chlapce. Což je strašně důležité.

Není zase tak velkým tajemstvím, že ve Vítkovicích sportovní stránka vede nad ekonomickou, klub na tom není po finanční stránce v ideální kondici. Za chvíli by to však mohlo být lepší, resp. mělo by. Vítkovický hokej je bezvadně nastartovaný, mentálně zdravý a zaslouží si vydatnou podporu od těch firem v regionu, které si pomoc mohou dovolit.

Petr a spol. nastolili v klubu režim, který nese ovoce. Zatím na ledě a v ochozech, teď by to chtělo i další injekce.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud