Miroslav Horák
27. února 2018 • 22:53

Jágrových sedm vteřin je bizár, ale co by za ně v Třebíči dali

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Zřejmě nejkratší zápas kariéry má za sebou Jaromír Jágr. Po úterní šichtě s Prostějovem nemusel do sprchy a nejspíš si ani nevypsal prémie za vítězství. Kvůli sedmi vteřinám účasti v prvním kole play off by se to moc nehodilo. Národ řeší: Co je tohle za nedůstojné divadlo? Má tohle Jarda zapotřebí? Ano, má. Nic jiného mu nezbývá. Jsou horší věci, které druhou nejvyšší soutěž ohrožují. Ale popořádku.



Ne, tomuhle opravdu nikdo netleská. Vidět zraněného velikána, jak s polámanými koleny kouše bolest a s vidinou bizarního štěku absolvuje rozjezd bojů o účast v nejvyšší soutěži, to není pohled, který by za to stál.

Asi každý z nás si dovede představit, jak je samotnému Jágrovi. Taky z toho nemá radost. Oblékat se do výstroje jen proto, aby si udělal čárku a nepřišel o šanci zahrát si prolínačku o extraligu, to je i na číslo 68 příliš. Touto dobou měl válet v Calgary, a když už se ztěžka srovnal s tím, že je s NHL amen, maloval si, jak svoje Kladno dovede zpět mezi elitu. A místo toho…

Nic jiného než víra v lepší zítřky Jágra momentálně nedrží nad vodou. Doufá, že mu poničené vazy v koleni a nově i rozbitý meniskus dají časem pokoj, aby stihl vyřídit své poslání. Upřímně, v minulých dnech se mluvilo o mnohem černější variantě. A sice, že profesor Kolář po návratu z Koreje a prohlídce slavného pacienta potichu pronese: Jardo, sezona ti skončila…

Takhle pořád problikává naděje, že se Jágr vrátí do obvyklé fazony, byť ji budou lemovat groteskní výjezdy po dálnici, stovky kilometrů kvůli pár sekundám ledu. Až se šofér s vlasatým veteránem na palubě zastaví v zácpě na D1 a bude se šourat krokem vstříc startu v Prostějově, chtěl bych být u toho, o čem se ti dva baví… Ale všechna tahle tragikomedie může jednoho dne utnout, proměnit se v postup Kladna do extraligy. Jo, Jágrův smutný příběh pořád může skončit sladce.

A když jsme u toho, co by za blbých sedm vteřin dali hráči Třebíče, Frýdku-Místku, Litoměřic, Ústí nebo Benátek. A co teprve Trhači z Kadaně. Těm prosím pěkně 24. února skončila aktuální sezona. Další mistrák? Někdy v půlce září…

Když se loni v hokejové centrále rozhodlo, že se z WSM ligy stane uzavřená soutěž, málokdo si tehdy uvědomil, že pojem soutěž přijde o svůj pravý význam tak brzy. Venku mrzne, až praští a kolem 150 hokejistů nemá do čeho píchnout. Osmička týmů skočila do play off, zbytek má utrum.

Diskutabilní uzavření první ligy mělo za účel zapracovávat mladé hráče do vrcholového hokeje, bez kopřivky manažerů a koučů ze sestupových obav.

Tak teď si to houfy údajně talentovaných borců mohou uvolněně a bez nervů rozdávat na dvě někde na rybníku.

Jágr o tvrdém nárazu: Češi by se měli zamyslet, jinak příště přijede rakev
Video se připravuje ...

Přímo na ledě pomáhali i záchranáři, nosítka nakonec nebyla potřeba
Přímo na ledě pomáhali i záchranáři, nosítka nakonec nebyla potřeba

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud