Miroslav Horák
18. března 2019 • 21:50

Neměl hrát. Pak dostal zelenou a byl u všech gólů. Prostě Erat!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po necelém měsíci pauzy nastoupil do ostré řeže, Martin Erat se dočkal zkrácení postihu, dostal kontroverzní zelenou. Dobře pro Kometu, hůř pro Hradec. Protože mazák v modrobílém úboru si v první šichtě v play off svoje jednoznačně odvedl, pomohl rozjet cestu k prvnímu bodu série. Nejde jen o přímé vyprojektování vedoucí trefy a fakt, že zarputilý veterán byl na ledě i u ostatní gólů Komety.



Zkrátka, když bráníte Erata, musíte si dávat majzla, přistupujete k němu s maximální pečlivostí, o krok dříve než k většině jiných hráčů, díky čemuž se otevírají prostory druhým. Jakmile má všemi mastmi mazaný pardál puk, vyčká na správnou chvíli k jeho distribuci, volí výhradně správná řešení. Občas i nenápadná, ale o to větší je jejich síla.

Brno prakticky po celý půlrok trvání základní fáze extraligy hledalo druhou schopnou lajnu, která by produktivitou pomohla elitnímu komandu s Holíkem, Zaťovičem a Muellerem. Najednou ji tady má, v čase nejdůležitějším. Najednou v Boleslavi nechtěný Jakub Orsava napálí hattrick, jakoby se nechumelilo a špičkovou práci u toho odvede i třetí do party Jan Hruška, jenž se předlouho trápil a na podzim jako by ani nebyl.

SESTŘIH: Mountfield HK - Kometa Brno 1:3. Orsava vyslal hosty za obhajobou hattrickem
Video se připravuje ...

Jak odpoví naštvaný Hradec? Jisté je, že pouhé vtírání se pod kůži soupeřům v podání válečníka Radka Smoleňáka stačit nemůže. Musí jednoznačně přijít palebná kvalita, která překvapí i Marka Čiliaka, obvyklého suveréna brankoviště v play off.

Smoleňák to přitom dělá dobře, nezbývá mu než činit neoblíbené věci, za které to od rivala schytává, přitom ostatní se k téhle černé práci zatím moc nehlásí. Ke škodě věci je z hradeckého pohledu Smoleňák až příliš osamocený. Do bojů play off je vtažený nejvíc z týmu, ale potřebuje pomoci.

Jestliže si v Hradci mysleli, že do play off plynule přejdou z předchozích zápasů ZČ, v nichž proti Kometě sebrali 11 bodů z dvanácti, pak v pondělním večeru rychle zjistili, že takhle snadno to nepůjde.

Je zapotřebí nabít a účinně používat samopal exbrněnského Tomáše Vincoura, po nepříjemném zranění se do toho rychle potřebuje dostat Petr Koukal, velké kousky podobně jako v dlouhodobé části potřebuje Mountfield od obránce Petra Zámorského.

Jsem si naprosto jistý, že v Brně je Hradec schopný uhrát jedno vítězství.

Jenže na Moravu nesmí jet s mankem 0:2…

Góly

Domácí: 36:47. R. Pavlík

Hosté: 12:19. Orsava, 18:37. Orsava, 45:24. Orsava

Sestavy

Domácí: Maxwell (J. Pavelka) – Zámorský, Linhart (A), Nedomlel, Cibulskis, F. Pavlík, Graňák (C), Štindl – Smoleňák, Rákos (A), M. Chalupa – Vincour, Cingel, R. Pavlík – Paulovič, Bičevskis, Miškář – Vopelka, Kukumberg, Koukal.

Hosté: Čiliak (Vejmelka) – O. Němec (A), Baranka, Štencel, Gulaši, Z. Michálek, Bartejs, Malec – Mueller, P. Holík (A), Zaťovič – M. Erat, Hruška, Orsava – Vondráček (C), L. Čermák, Dočekal – Köhler, Kusko, Mallet.

Rozhodčí

Šír, Kika – Bryška, Gebauer

Stadion

ČPP Aréna, Hradec Králové

Návštěva

6588 diváků

Marek Čiliak se spoluhráči děkuje fanouškům po výhře v 1. čtvrtfinále s Hradcem Králové
Marek Čiliak se spoluhráči děkuje fanouškům po výhře v 1. čtvrtfinále s Hradcem Králové

Mountfield HK - Kometa Brno: Nikým nehlídaný Orsava zkompletoval hattrick, 1:3
Video se připravuje ...

Mountfield HK - Kometa Brno: Po zákroku na Smoleňáka se do sebe pustili Zámorský se Štenclem
Video patří k placenému obsahu iSportu
Odemknout video

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud