Miroslav Horák
20. dubna 2019 • 14:25

Druhé extraligové finále? To bylo pruhované zoufalství

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Není zrovna šťastné, pokud hráči či trenéři házejí prohrané či jinak nedotažené zápasy na rozhodčí. Byť pod hrozbou pokuty nesmějí v den utkání jejich výkon komentovat, pokud zvolí odpověď typu: „To bohužel nemůžu komentovat“, dávají najevo, že sudí za rozkutálené body do značné míry mohou. Někdy skutečně ano, většinou rozhodně ne.



Včera to byl ve druhém extraligovém finále mezi Libercem a Třincem  jiný případ. Pruhované zoufalství v přímém přenosu, nebezpečné množství do očí bijících minel, jasně nejslabší článek finále.

Udržet za takové situace nervy pod zámkem a nevybuchnout? To před hráči klobouk dolů. Vyloučení libereckého Zachara za nesportovní chování lze nazvat úletem letošního play off.

Sudí Pražák se Šírem většinou deptali domácí soubor, jeho hráče vylučovali nezřídka neprávem a fauly na ně (i krvavé) nechali bez odezvy. Kdo z Třineckých nevěří, nechť si pustí záznam, možná v jednom případě byli vůči Tygrům shovívaví, to když Valský poslal přes sloupek nešetrně do kabiny Ondřeje Kovařčíka.

Za tuhle bramboračku si však mohou i kluby. Pokud se ptáte, proč do finále nenaskočí například arbitr tří finálových zápasů na mistrovství světa a bývalý dlouholetý rozhodčí KHL, pak vězte, že Antonín Jeřábek byl pro extraligové finále vetován…

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud