Miroslav Horák
17. března 2020 • 12:36

Je v pořádku, že kluby můžou ukončit smlouvu? ANO. Dohoda dvou stran

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POLEMIKA | Kluby si nevymyslely nic, co by nebyla pravda, do kontraktu nevpašovaly tajně nic navíc. Pokud ustanovení, které přinese uplatnění maximálně jednou za sto let, hráč podepíše, musí s ním počítat a nést následky. Je to asi tvrdé, ale férové. Tečka. 



Že je smlouva vůči hráči drsná, nerovná a výhodnější pro klub, jak zmiňuje zástupce hráčské asociace Zbořil? Nikomu klubový GM netiskne nůž ke krku, aby podepsal. Jde vždy o svobodnou vůli hráče a dvoustrannou dohodu. Sporná či diskutabilní stavba smlouvy je problém hokejistů, klub pouze využívá své pozice léty budované na hokejovém poli. Jestliže kontrakt borci nevyhovuje, může to zkusit jinde, za hranicemi. Málokdy tak učiní, samozřejmě.

POLEMIKA Ondřeje Kuchaře | Je v pořádku, že kluby můžou ukončit smlouvu? NE. Hlavně ušetřit zlatku

Hokejista v extraligové účtárně funguje jako OSVČ, což mu vedle některých nevýhod přináší i řadu plusů, včetně finančních. Až se hráčská asociace s kluby domluví na zavedení normálního systému zaměstnavatel-zaměstnanec, můžou být její členové ve větším klidu.

Hradecký Mountfield se rozhodl značné ekonomické ztráty částečně vygumovat okamžitými padáky pro pětinu, možná čtvrtinu týmu. Klubu to v branži neudělá super reklamu, ovšem na shánění nových hráčů to bude mít minimální dopad. Pod Bílou věží panují dlouhodobě nadstandardní podmínky, hradecké laso si málokdo dovolí odmítnout.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud