Ondřej Kuchař
17. března 2020 • 12:36

Je v pořádku, že kluby můžou ukončit smlouvu? NE. Hlavně ušetřit zlatku

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
VŠECHNA VIDEA ZDE

POLEMIKA | Jak typicky česko-slovenské! Zatímco se svět pere s globální hrozbou nákazy koronavirem a řeší životně důležité otázky, tady manažeři luští, jak hráče odrbat a uškudlit nějakou tu zlatku. Je to trapné, nedůstojné.



Přístup ve vyspělých evropských ligách je opačný. O nic se nestarejte, všechny peníze dostanete. Že už hokejová sezona skončila? Vem to čert, hlavně ať jste zdraví. Své závazky splníme, bez obav.

POLEMIKA Miroslava Horáka | Je v pořádku, že kluby můžou ukončit smlouvu? ANO. Dohoda dvou stran

Hráč celý rok maká za značku na hrudi, pak ne jeho vinou zruší play off a zaměstnavatel ho odkopne. Popravdě ještě dokážu pochopit, když klub vypoví smlouvu hráči, jehož kontrakt končí za šest týdnů posledního dubna a dál s ním do budoucna nepočítá. V ideálním světě bych si však představil dohodu ještě jinak: „Máme smlouvu, hokej se ale nehraje. Sami máme s penězi problémy. Dáme ti polovinu výplaty, platí?“ Nemám námitek.

Jako absolutní fraška mi přijde ukončování kontraktů, které měly platit ještě několik příštích let. To nemá s aktuální situací nic společného. Hráči se nepovedl jeden rok. A že má podepsáno ještě na další dva? Hmm, to ho raději vykopneme. A zadarmo.

Je to jen sprosté využití současné krize a už tak diskutabilního bodu smlouvy.

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud