Miroslav Horák
13. října 2020 • 17:00

Další hubatý trenér? Ať svaz pátrá dál. Ale i ve svém sídle

Vstoupit do diskuse
7
Video se připravuje ...
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Když Martin Stloukal fénoval brněnské dorostence za chabý přístup k tréninku a životosprávě a obsah přímočarého proslovu se dostal ven, od lidí žijících v neúprosné realitě podivné doby sklidil pochopení a shovívavost. Vždyť má pravdu, zněl názor vox populi mnohem častěji než opačný. Nakonec i samotní hráči Techniky uznali výčitky svého kouče a postavili se za něj.



Zato neúprosné odsouzení přišlo ze strany hokejového svazu. Z rétoriky některých v tomto případu vycházel dojem, že trenér Stloukal je akutní společenskou hrozbou, až barbarským ničitelem ušlechtilých svazových hodnot. Náčelník „tvarohářů“ to má dosti nahnuté, jak známo, pokud zůstane na své pozici, klub může zapomenout na stotisícové dotace z ústředí a na cedulku SCM.

Ta kauza není černobílá, stejně jako nový případ hlučného a nazlobeného Romana Mejzlíka. Ten naštěstí tak zásadně jako M. S. neohrozil mravní vývoj hráčů, neb promlouval k hráčům dospělým, a je tedy šance, že dotyční s některými vulgaritami již přišli do styku. Ale vzhledem k povaze proslovu svaz musí udržet nastavený metr a provést další zásadní šetření.

To nejlepší z nahrávky kouče Třebíče: Jste nenažranci, vole. Ať vám perou pipiny!
Video se připravuje ...

Celé to samozřejmě ukazuje na jednu skutečnost. Takových a podobných výstupů najdete v prostředí českého hokeje mraky. Mraky! Na svazu by se měli přestat tvářit, že jde o ojedinělé zkraty nekompetentních lidí, kteří se nějakým zvláštním řízením osudu dostali k důležitým pozicím v branži a podle toho se zachovat.

Buď se zbavit pokrytectví a přiznat barvu, že v takovém prostředí zdejší hokejisté vyrůstají a pracují. A nebo rozjet poctivý personální audit ve snaze zbavit se hubatých odborníků, kteří se nedokážou oprostit od vulgarit a kazí tak nablýskaný produkt.

Na jednu věc pak nesmí zapomenout. Oba pánové z nahrávek jsou držiteli nejvyššího trenérského vzdělání a oprávnění. Jsou tedy špičkami a nezpochybnitelnými autoritami v oboru na základě splnění svazových podmínek. Pokud se Stloukal s Mejzlíkem ocitají na pranýři, měli by dost co vysvětlovat ti, kteří jim glejt k provozování „vysoké“ trenéřiny poskytli.

Vstoupit do diskuse
7
Články odjinud


Články odjinud