Miroslav Horák
24. ledna 2021 • 19:09

Smoleňák si říká o novou smlouvu. Ale bude to v Hradci?

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
VŠECHNA VIDEA ZDE

S patnácti trefami patří do elitní desítky extraligových střelců, v bodování je v TOP 15, ve svém klubu co do produktivity za poslední tři sezony nesnese srovnání s jinými útočníky. Přesto se kolem Radka Smoleňáka víří vzduch a není vyloučené, že od léta bude pracovat na jiné adrese. Na trhu se může objevit horké zboží.



V lecčems připomíná svého kamaráda Jakuba Voráčka . Stejně jako o tři roky mladší eso Flyers nechodí ani hradecký kapitán do kabiny svého týmu po červeném koberci. Radek Smoleňák je zaparkovaný až ve třetí formaci, jeho průměrná porce večerní šichty činí něco málo přes 17 minut. Mezi kanonýrskou elitou najdete jediného hráče, jemuž se dostává ještě menšího prostoru – osvěžený Jan Buchtele ve Spartě dostává patnáct minut.

Pořekadlo, že za málo peněz v Hradci od Smoleňáka dostávají hodně muziky, tady úplně neplatí. Pravdou je, že čtyřiatřicetiletý mazák je zvučné jméno a pod Bílou věží si slušně vydělá. Ovšem s věnovaným časem už je to horší. V tomto směru si vede více než zdatně a má reálnou šanci pokukovat po zajímavé smlouvě pro další období.

Dostupné informace jsou nicméně takové, že to na frontální hradecký útok po jeho službách nevypadá. V tuto dobu už bývají jednání o nových kontraktech v plném proudu, u Mountfieldu to na kdovíjak výraznou snahu o prodloužení spolupráce nevyhlíží.

Jedním z klíčových důvodů bude osoba kouče Vladimíra Růžičky a jeho názor na Smoleňáka, kterého ve dvou elitních formacích zkrátka nevidí, bonus navíc na dohnání přijatelného herního prostoru mu dává prostřednictvím účasti v přesilových hrách.

Právě tady nejspíš bude zakopaný pes. V ne úplně totožných názorech hlavního kouče a kapitána kabiny na styl herního projevu mužstva. Smoleňák se v něm za pochodu učí chodit. A jak vidno úspěšně, své si odvede.

Na Růžičkovi je, aby o své vizi opatrného, hodně zabezpečeného hokeje své hráče natvrdo přesvědčil. A v play off s ním zabodoval. Jinak bude jeho budoucnost také dost nejasná.

Mountfield HK Vše o klubu ZDE

Vstoupit do diskuse
0
Články odjinud


Články odjinud